Budi dio naše mreže

Oko 130 obitelji s petero i više djece s područja Varaždinske biskupije preuzelo je u utorak 25. travanja u Caritasovom centru na Banfici u Varaždinu obiteljske pakete u vrijednosti 1100 eura kao pomoć obiteljskom budžetu u troškovima prehrane i osobne higijene.

/ lm

Dio je to redovite brige Caritasa Varaždinske biskupije, donatora i dobrotvora, za najugroženije skupine društva među koje, u ovim vremenima inflacije i povećanja cijena, spadaju i višečlane obitelji. Podjelu paketa pomogli su caritasovi volonteri te članovi zajdnice Cenacolo.

Neki od primatelja obiteljskih paketa ističu kako im određene vrste namirnica iz paketa dostaju i za nekoliko mjeseci što uvelike rasterečuje troškove prehrane.

Uz redovitu brigu o svojim korisnicima Caritas Varaždinske biskupije, preko župnih Caritasa i volontera, redovito pomaže socijalno ugrožene obitelji koje se nađu u nepredviđenim financijskim problemima zbog bolesti, raznih nepogoda, nesreća i promijenjenih životnih okolnosti. Tako su u proteklom razdoblju pomagali u opremanju kuća, saniranju posljedica požara, troškovima terapija i rehabilitacija, troškovima školovanja i drugo.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja