Budi dio naše mreže

Ključna riječ: caritas

Kardinal Grech i nadbiskup Kutleša pohodili Caritasovu kuću u Brezovici

Generalni tajnik Biskupske sinode, kardinal Mario Grech, u pratnji zagrebačkog nadbiskupa mons. Dražena Kutleše, biskupskog vikara za pastoral i kancelara Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Marka Kovača i ravnatelja Pastoralnog instituta preč. Ivana Lukića, pohodio je kuću Bl. Alojzije Stepinac u Brezovici u kojoj Caritas skrbi za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom.

Tvrtka Bina-Istra darovala novi kombi Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu

Tvrtka Bina-Istra koja financira, gradi i upravlja Istarskim Ipsilonom donirala je u utorak, 23. svibnja, 35 tisuća eura vrijedno kombi vozilo Peugeot Boxer Pučkoj kuhinji Caritasa Župe sv. Antuna Padovanskoga u Zagrebu. Donaciju je voditelju Pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimiru Vidoviću uručio generalni direktor Bina-Istre Dario Silić.

NADBISKUP KIKUCHI: Caritas pomaže zaboravljenima pronaći nadu

Tokijski nadbiskup metropolit, novoizabrani predsjednik Međunarodnoga Caritasa, u prvom intervjuu nakon izbora danom vatikanskim medijima, govorio je o radu brojnih volontera i osoblja te organizacije u pružanju humanitarne pomoći i očitovanju blizine Katoličke Crkve onima koji su napušteni.

Caritas podijelio pakete obiteljima s petero i više djece

Oko 130 obitelji s petero i više djece s područja Varaždinske biskupije preuzelo je u utorak 25. travanja u Caritasovom centru na Banfici u Varaždinu obiteljske pakete u vrijednosti 1100 eura kao pomoć obiteljskom budžetu u troškovima prehrane i osobne higijene.

Korizmene kutijice i maslinove grančice za potrebite

U ovogodišnjim korizmenim pothvatima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije „Srcem se najviše daje“ (korizmene kutijice) i „Maslinova grančica nade“ (maslinove grančice za Cvjetnicu), sudjelovalo je 85 župa Zagrebačke nadbiskupije te petnaestak župa Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Druženje osoba iz Ukrajine sa župljanima Župe sv. Petra

Druženje osoba izbjeglih iz Ukrajine s lokalnim stanovništvom u župnoj zajednici sv. Petra u Dubrovniku upriličeno je u ponedjeljak 21. veljače u suradnji Caritasa Dubrovačke biskupije i župnog Caritasa Župe sv. Petra - Boninovo.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja