Budi dio naše mreže

Ključna riječ: caritas

TJEDAN SOLIDARNOSTI Sarajevsko "Jelo na kotačima" po uzoru na sv. Majku Tereziju

"Znamo koliko se Majka Terezija brinula za starije i nemoćne, pomagala im i žrtvovala se za njih. To je nama dalo poticaj da ju slijedimo i trudimo se biti što sličniji njoj. U našoj kuhinji nitko nije odbijen i slijedimo put Majke Terezije", rekla je koordinatorica Pučke kuhinje Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu Katarina Ivanko ususret "Tjednu solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini" koji se ove godine održava od 9. do 15. ožujka.

Projekt Caritasa Crne Gore za mjesec štednje energije u kućanstvu: "Zimi u svome domu ne nosite samo kratke rukave"

"Sat ili dva prije odlaska na spavanje smanjite grijanje prostorija u kojima boravite; prozore s južne strane vašega doma ne zaklanjajte; ne stavljajte zavjese ili namještaj preko radijatora" - neke su od uputa kojima Caritas Crne gore u sklopu projekta Laudato si` želi potaknuti na očuvanje okoline, ali i pozvati ljude na "ekološko obraćenje" i "novi stil života".

Stjecanje novih vještina osnažuje beskućnike na putu ponovne socijalizacije

Program "Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju" sufinanciran je od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi se u Caritasovu Centru za prihvat beskućnika u Osijeku. Cilj programa je prezentirati korisnicima koliko je potrebno raditi na sebi, stjecati nova znanja i vještine, ali isto tako učiniti nešto dobro za drugoga. S programom nas je pobliže upoznala socijalna radnica i voditeljica programa resocijalizacije Marija Sambol.

"Caritasovi paketi radosti" podijeljeni potrebitima

Projekt Caritasa Sisačke biskupije „Caritasovi paketi radosti“, čiji je cilj bio doprinijeti ublažavanju najgorih oblika siromaštva na području Biskupije pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama kao i povećati njihovu socijalnu uključivost, uspješno je zaključen ovih dana. U projekt je bilo uključeno 2 655 krajnjih korisnika i 210 volontera s područja Biskupije.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja