Budi dio naše mreže

Ključna riječ: caritas

Za potrebe ukrajinskih izbjeglica u Hrvatskoj Optika Anda darovala Hrvatskom Caritasu 640 okvira za naočale i sunčanih naočala

U sklopu suradnje u nacionalnoj humanitarnoj akciji Hrvatskog Caritasa „Pomoć za Ukrajinu“, u kojoj je Optika Anda već sudjelovala novčanom donacijom 100.000 kuna te jednotjednom medijskom kampanjom „Svijet kakav želim gledati“ stavljajući na raspolaganje zakupljenoga medijskog prostora za emitiranje prigodnog video-spota - te je višestruko povećan broj poziva na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa – Hrvatskom je Caritasu Optika Anda darovala i 640 okvira za dioptrijske naočale i sunčanih naočala za potrebe izbjeglica iz Ukrajine smještenih na prostoru Hrvatske.

Darovi hrvatskih građana i tvrtki za Uskrs u Kijevu

Nakon što je u utorak, 12. travnja, u Ukrajinu uputio dva tegljača humanitarne pomoći koja je proteklih tjedana prikupljena diljem Hrvatske u župnim i biskupijskim caritasima Đakovačko-osječke, Splitsko-makarske i Zagrebačke nadbiskupije te Bjelovarsko-križevačke, Porečke i Pulske i Varaždinske biskupije, Hrvatski Caritas u četvrtak, 14. travnja, u Ukrajinu je tegljačem uputio i svoju devetu pošiljku.

Tetiana Stavniča, predsjednica Caritasa Ukrajine o radu organizacije tijekom ruske agresije

Ukrajinska informacijska agencija Ukrinform objavila je intervju s predsjednicom Caritasa Ukrajine, Tetianom Stavničom, imenovanoj na ovu dužnost 2021. godine. Dotad je vodila Fond za pomoć istočnoj Europi Američke biskupske konferencije u Washingtonu (SAD). Razgovor s ovom američkom državljankom ukrajinskog porijekla prenosimo zahvaljujući prijevodu s. Myroslave Stepaniuk.

Podrška Caritasa demografskim mjerama

Zagrebački Caritas se svojim djelovanjem zauzima za izgradnju obiteljskih zajednica kao temeljnih jedinica društva te svojim programima podržava inicijative demografske obnove Hrvatske. Nadamo se da će se gradske vlasti prigodom donošenja konačne odluke o budućnosti mjere „roditelj-odgojitelj“ voditi razboritošću i sviješću da ulaganje u obitelj i djecu ima nemjerljivu vrijednost i značenje u ionako dramatičnoj demografskoj situaciji u Hrvatskoj.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja