Budi dio naše mreže

Ključna riječ: caritas

Suzana Orešković Vrbanec o "zločestoj" djeci

U Caritasovoj kući za mlade "Da život imaju" u petak 9. srpnja završen je 2. modul izobrazbe stručnih zaposlenika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, koji provodi tim SOS Dječjeg sela Hrvatska u okviru projekta »Skrb temeljena na znanjima o traumi«. Tom prigodom razgovarali smo sa Suzanom Orešković Vrbanec o traumi koja nastaje kod djece povodom nepovoljnih traumatskih događaja.

Fra Marin Matančić: Vjerujem da ćemo iz trenutnih iskušenja izaći jači i puni pouzdanja u Gospodina

Prošlogodišnji potresi prouzročili su štete zbog kojih je zatvorena crkva sv. Mihaela u istoimenoj zagrebačkoj župi u Gračanima. U tijeku je akcija prikupljanja donacija za obnovu crkve, a vjernici privremeno slave euharistiju u šatoru postavljenom u župnom voćnjaku. Unatoč svim poteškoćama nastavljaju se aktivnosti brojnih zajednica u župi koju vodi mladi svećenik fra Marin Matančić. Svoje vjernike, djecu i odrasle, nastojao je upoznati kroz zanimljiv pastoralni projekt 'Fra Medeni'.

"Cilj je ublažiti ljudsku patnju u obiteljima s bolesnima i umirućima"

U HKR-ovoj emisiji "Novi valove dobrote" urednice i voditeljice Suzane Borko u četvrtak 20. svibnja, gostovao je Boris Peterlin iz hrvatskog Caritasa, voditelj specijalnih projekata, a u drugom dijelu emisije, telefonskim putem javio se u studio gospodin Milan Stjepanović, voditelj Caritasa župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu, koji je prošle godine dobio državnu nagradu za humanitarni rad.

SVJEDOČANSTVO Njihovi topli zagrljaji griju dušu

"Što je najvažnije - sve se uspijemo dogovoriti! Da ugođaj bude još bolji, često pustimo glazbu a usto i zaplešemo. Nekada popričamo o njihovoj školi i obavezama koje imaju. Drago mi ih je poslušati. Uvijek bude zabavno kada se počnemo prskati špricom za vodu s kojom im navlažim kosu. Uglavnom s njima uvijek bude veselo", istaknula je volonterka Dalija u svome svjedočanstvu.

Pouzdanje u Boga štit nam je u danima nevolje

Na blagdan Cvjetnice, u nedjelju 28. ožujka u organizaciji Caritasa župe Križ prodano oko 300 kutija kolača, koje su ispekle i donirale brojne župljanke. Humanitarno akciji Caritasa pridružila se i udruga „Ženske ruke“ iz Križa tako što je svoje maštovite prigodne uskrsne ukrase izrađene od tkanine izložila ispred župne crkve te sav prihod ostvaren toga dana, predala Caritasu.

Može se živjeti bolje

Da žene koje su zlostavljane u braku mogu živjeti bolje svjedoči i gospođa Ankica, koja je u Caritasovu Sigurnu kuću ušla u listopadu 2012. godine s četvero djece - kćerima od 16 i 13 godina te sinovima od 12 i 9 i pol godina. Danas, osam godina kasnije, gospođa Ankica (47) živi potpuno samostalno, njezina djeca su završila svoje školovanje i zaposlena su. Kćeri su udane i ona je već postala baka. Svi zajedno raduju se kući koju ona polako uređuje i u njoj vidi njihov zajednički dom i još ljepšu budućnost.

Sigurna kuća za mene nije bila ustanova, već moj dom

Sigurna kuća Caritasa Zagrebačke nadbiskupije obilježava 13 godina djelovanja i skrbi za žrtve obiteljskog nasilja. O tome je bilo govora u emisiji 'Novi valovi dobrote' u četvrtak, 4. ožujka, u kojoj su sugovornice HKR-ove urednice Snježane Kirinić Grubić bile Ljiljana Karlović, voditeljica nadbiskupijske Sigurne kuće, te gospođa Vanja Petojević koja je u jednom periodu svog života s djecom bila korisnica usluga pomoći Sigurne kuće.

Neprekidna djelotvorna ljubav teče iz Rijeke prema Banovini

Nakon potresa koji je pogodio Banovinu, brojni Riječani su se uključili u pomoć stradalim područjima. Među njima je i Caritas Riječke nadbiskupije, koji na brojne načine nastoji prikupljati potrepštine, ali i ponuditi psihološku i duhovnu podršku.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja