Budi dio naše mreže

Ključna riječ: caritas

Poseban program Hrvatskog katoličkog radija svaki dan od 10 do 14 sati

Od ponedjeljka, 11. siječnja, Hrvatski katolički radio (HKR) svakodnevno će od 10 do 14 sati emitirati poseban program pod nazivom "Srcem za Banovinu" u kojem će slušatelje upoznati s potrebama potresom pogođenih područja, predanim radom brojnih volontera i stručnih službi te velikim dobrim djelima malih ljudi.

Caritas = proslaviti rođendan s onima koji ti ne mogu ničim uzvratiti

“Dugo sam vremena razmišljao kako bih mogao proslaviti trideseti rođendan. Na tridesetu obljetnicu Mladifesta u Međugorju jedna naša volonterka Dorija proslavila je trideseti rođendan. I tad sam pomislio: 'Kako bih ja volio, Gospe moja, ovako proslaviti rođendan, da je milostan i da ima veliku svrhu i da sam ja tu manje bitan!' I tad mi je došla pomisao - zašto rođendan ne bih proslavio na ulici?! Korisnici Udruge Savao moja su braća i sestre u Kristu. Zašto ne bih ljubav Božju podijelio s njima i bio uz njih?!"

Jeste li čuli za "obrnuti" adventski kalendar?

Svima je poznat princip adventskog kalendara - svaki dan otvaramo po jedan prozorčić u kojem se nalazi jedna čokoladica i tako odbrojavamo dane u prosincu do Božića. Međutim "obrnuti adventski kalendar" ima jednu značajnu razliku zbog koje su mnogi ljudi upravo za vrijeme došašća ne samo primali, već i davali ono najpotrebnije drugima.

Osnovnoškolci "Dobri kao kruh"

U okviru humanitarne akcije »Dobri kao kruh«, učenici sa svojim roditeljima i nastavnici OŠ Alojzija Stepinca na Vrbanima u Zagrebu prikupljali su hranu i higijenske potrepštine za Socijalnu samoposlugu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, čiji su korisnici uslijed posljedica potresa i korona krize u velikoj potrebi.

Caritas i "SUZI" istovremenu pomažu marginaliziranim ženama da se zaposle i starijima da žive dostojanstveno

"Socijalno se uključi i zaposli - SUZI" projekt u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije i ostalim partnerima zapošljava deset "teškozapošljivih" žena od kojih svaka skrbi za pet korisnika. Time pomažu ženama koje se nalaze u višestruko marginaliziranim skupinama, ali i osobama poput Barice koja, iako joj treba pomoć i skrb, zahvaljujući ovakvim projektima može reći: "Život je lijep!"

LIBANON Karitativne organizacije i dalje brinu i pomažu

Glavni tajnik Međunarodnog Caritasa Aloysius John otputovao je 12. rujna u Libanon kako bi se susreo s vjerskim vlastima i članovima lokalnog Caritasa te regionalnog ureda za Bliski Istok, s ciljem poboljšanja međunarodne humanitarne pomoći te bolje koordinacije programa za obnovu škola, kuća i bolnica, uništenih ili oštećenih eksplozijom. Glavni tajnik zadržat će se u Libanonu do 17. rujna.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja