Budi dio naše mreže

Ključna riječ: varazdinska-biskupija

Pogledajte kako se mladi iz Varaždinske biskupije pripremaju za SHKM!

Polako se bliži 11. Susret hrvatske katoličke mladeži te su pripreme po župama i dekanatima u punom jeku. Varaždinska biskupija tim je povodom objavila niz videa u kojima možete upoznati mlade iz biskupije i pogledati kako se oni pripremaju za odlazak u Zagreb 9. i 10. svibnja.

Vlč. Petar Mlakar: Gospodin voli pozvati upravo one koji Mu odmalena služe kod oltara

Tradicionalno hodočašće ministranata, vjeroučenika i vjeroučitelja Varaždinske biskupije u organizaciji Ureda za pastoral duhovnih zvanja i ministranata održano je u Ludbregu. U četvrtak 29. kolovoza euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Petar Mlakar. U razgovoru s Ivom Kuzmić vlč. Petar progovorio je o svome iskustvu ministriranja te istaknuo kako Gospodin na različite načine zove, ali i kako je vidljivo da, između ostalog, voli pozvati upravo one koji Mu odmalena služe kod oltara.

Varaždinci bdjenjem dočekali rođendan Crkve

"Duh Sveti je onaj koji stoji u obrani i daje nam jednu sigurnost. No, Sveti Duh će nam biti branitelj onda kada ćemo htjeti činiti dobro. Duh Sveti kao branitelj će stati iza svakog od nas i u trenutku kada ćemo se možda javno poniziti pokajanjem i javno poniziti moleći oproštenje, jer tada je čovjek koji to čini za svijet slab", naglasio je tijekom bdjenja uoči Duhova povjerenik za mlade Varaždinske biskupije vlč. Tihomir Kosec.

Za Hrvatsku bez psovke! Na humanitarnom štandu prodaja majica zajednice Cenacolo

I ove godine Ured za pastoral mladih organizirao je duhovsku osminu uoči same svetkovine Duhova (od 31. svibnja do 8. lipnja) i Duhovsko bdijenje mladih (8. lipnja) u Varaždinu. Ovogodišnji program obogaćen je i sudjelovanjem korisnika Caritasa Varaždinske biskupije i osoba s invaliditetom te ministranata.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja