Budi dio naše mreže

Ključna riječ: varazdinska-biskupija

Knjiga u ruci vs. mobitel u ruci

Biskupijska knjižnica Varaždin i Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije organizirali su u ponedjeljak 7. studenog tribinu pod nazivom "Knjiga u ruci vs. mobitel u ruci" u povodu Mjesec hrvatske knjige.

FOTOREPORTAŽA Mladi iz Varaždina: Svi smo pozvani biti sveti, za to nas je Bog stvorio i zamislio

Mladi Varaždinske biskupije započeli su okupljanje u varaždinskoj katedrali na Bdijenje uoči svetkovine Svih svetih, u ponedjeljak, 31. listopada u večernjim satima. Nekoliko mladih prerušilo se u sveti bračni par Louisa i Marie-Zelie Martin, roditelje svete Male Terezije, sv. Angelu Merici, sv. Maksimilijana Kolbea, sv. Mariju Goretti, bl. Ivana Merza i sv. Vinka Paulskoga. Oni su mlade, koji su pristizali u katedralu, upoznavali sa svojim svetačkim životom, pitali ih o njihovoj svetosti i pozivali da im se pridruže na slavlju svetosti.

FOTO Hodočasnici Varaždinske biskupije na općoj audijenciji s papom Franjom

Petstotinjak hodočasnika iz Varaždinske biskupije uputilo se, u nedjelju 16. listopada 2022. na zahvalno hodočašće u Rim o 25. obljetnici Varaždinske biskupije. Dan je to kada je Ivan Pavao II. proglašen papom. On je i utemeljitelj Varaždinske biskupije i ovo hodočašće događa se upravo pod njegovom zaštitom. U srijedu, 19. listopada sudjelovali su na općoj audijenciji pape Franje koji ih je pozdravio s osobitom radošću.

Proslava 25. obljetnice uspostave Varaždinske biskupije

Srebrni jubilej Varaždinske biskupije bit će proslavljen svečanim euharistijskim slavljem u nedjelju, 25. rujna, na otvorenom prostoru iza varaždinske katedrale s početkom u 17 sati, kojim će predsjedati kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup i metropolit. U 16 sati započet će molitveni program na prostoru za slavlje te će u katedrali biti prilika za ispovijed.

Otkrijte važnost zaručničkog tečaja

Tečaj priprave za sakrament ženidbe pripada u bližu pripravu za brak i nužan je za sve koji žele sklopiti crkvenu ženidbu. Više o zaručničkom tečaju pročitajte u nastavku.

VARAŽDIN Održava se šesti po redu projektni tjedan "Bartimej"

Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, od 27. lipnja do 01. srpnja organizira šesti po redu projektni tjedan „Bartimej“. Cilj ovih projektnih tjedana jest senzibilizacija mladih za rad s osobama s invaliditetom.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja