Budi dio naše mreže

"Možda ni danas ovaj svijet nema „struje“ mira i ljubavi, ali baš tada, u dubokoj tami, ti možeš upaliti malo svjetlo poniznom molitvom Gospine krunice i dati svoj skromni doprinos miru u svijetu", piše fra Goran Azinović.

/ im

Krunica ima moć zaustaviti svaki rat. Napad Hamasa na Izrael započeo je u Gospinom mjesecu, točnije napad je počeo 7. listopada 2023. godine, na sam blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice. Zanimljivo, baš na blagdan od Gospe od Krunice izbija taj nesretni rat u Izraelu, koji nažalost još uvijek traje. Gospa je za vrijeme ukazanja u Fatimi pozvala vjernike na molitvu krunice. Ta jednostavna, ali snažna molitva može zaustaviti zlo i nasilje, mržnju i ratove. Krunica je malena molitva, predstavlja malo svjetlo zapaljeno u tami svijeta. Premda maleno, to svjetlo može promijeniti ovaj svijet. Kad se u ljudskim srcima i rukama „upali“ više takvih malenih svjetala, svijet će biti obasjan istinskim svjetlom ljubavi i mira. A ovom turobnom svijetu potrebna je jedino revolucija svjetla, potrebna je revolucija tihe i ponizne molitve. Molitva je naš prosvjed, molitva je naša bitka protiv demona zla; molitva krunice je naša praćka protiv jakog „Golijata“. Tiha molitva krunice i pouzdanje u Boga „Davidovo“ su najjače oružje protiv sila tame i zla. 

Molitva je naš prosvjed, molitva je naša bitka protiv demona zla; molitva krunice je naša praćka protiv jakog „Golijata“.

Kardinal Pierbattista Pizzaballa proročki je rekao da nam je potrebna molitva i samo molitva, naglasivši pritom da molitva možda odmah neće moći zaustaviti rat, ali mi, vjernici, moleći krunicu, imat ćemo osjećaj da je Isus uvijek tu, uz nas. Isus nikad neće ostaviti svoje vjernike. Zato moli, samo moli! Zapali svijeću molitve! Nije smak svijeta ako ovaj svijet tone u more tame, jer i u najgušćoj tami prodrijet će to malo svjetlo molitve krunice i obasjati mnoga uplašena srca. Nedavno mi je jedna osoba rekla: „Kad bi god nestalo struje u našoj kući, a te situacije nisu bile bezazlene, moja obitelj i ja bismo se svaki put okupili oko jedne svijeće i zajedno molili. Pamtim te trenutke kao trenutke istinskog zajedništva i iskrene molitve.“

Nije smak svijeta ako ovaj svijet tone u more tame, jer i u najgušćoj tami prodrijet će to malo svjetlo molitve krunice i obasjati mnoga uplašena srca.

Možda ni danas ovaj svijet nema „struje“ mira i ljubavi, ali baš tada, u dubokoj tami, ti možeš upaliti malo svjetlo poniznom molitvom Gospine krunice i dati svoj skromni doprinos miru u svijetu.       

Autor fra Goran Azinović za svećenika Hercegovačke franjevačke provincije zaređen je 2014. godine. Autor je 20 nadahnutih knjiga, kolumnist je katoličkog mjesečnika “Naša ognjišta”, a pisao je i za druge katoličke časopise. Trenutačno živi i djeluje u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zurich – Švicarska.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja