Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-goran-azinovic

Ljubiš li Krista, ljubit ćeš i Crkvu

"Mnogi danas žele slijediti Krista, ali ne i Crkvu. No, Krist i Crkva su nerazdvojni, Krist i Crkva su jedno tijelo", piše u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

Čovjek nije stvoren da bude sam

"Čovjeku je potreban čovjek. Zahvaljujući pogledu usmjerenu prema čovjeku, prema bližnjem, i ti ćeš moći rasti, bit ćeš sretniji i ispunjeniji", piše u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

Jesu li dopuštene male, sitne laži?

"Kakva god bila, istinu ponajprije reci sebi u lice, pa ćeš ju zatim lakše priopćiti i svima oko sebe", piše u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

Je li Nazaret ikad uistinu postojao?

"Mnogi danas ne vjeruju da Nazaret postoji jer ne žele osjetiti duhovnost Nazareta, a ona se očituje u poniznosti, malenosti i neznatnosti. Zamisli, dragi vjerniče, da je taj isti, beznačajni Nazaret u sebi nekoć krio Isusa, Mariju i Josipa!" piše fra Goran Azinović.

Što povezuje svetog Ivana Nepomuka i Antu Padovanskog?

"Ljudi danas sve manje znaju čuvati tajne. U čuvanju tajni uvelike ti mogu pomoći sveci, a jedan od njih svakako je i sveti Ivan Nepomuk", piše u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

Krunica ima moć zaustaviti svaki rat

"Možda ni danas ovaj svijet nema „struje“ mira i ljubavi, ali baš tada, u dubokoj tami, ti možeš upaliti malo svjetlo poniznom molitvom Gospine krunice i dati svoj skromni doprinos miru u svijetu", piše fra Goran Azinović.

U Božjoj blizini nema straha

"Zašto Bog od Mojsija traži da izuje svoju obuću? Na to sam pitanje tek nedavno dobio pravi odgovor i otkrio značenje tog Mojsijevog čina", piše u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

Kad se odričeš grijeha, rasteš u svetosti

"Uistinu je tužno kad kršćanin zaboravi na sakrament ispovijedi, tužno je da te svećenik, odnosno Krist u njemu čeka, a ti nikako ne dolaziš! Obveze, poslovi, druženja, ma sve drugo ti je važno osim Božjeg milosrđa, a ono je sasvim besplatno", piše u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

Poniznost je jedina osobina koju đavao ne može oponašati

"Mi, kršćani, revno ispunjavamo sve vjerske dužnosti: molimo devetnice, hodočastimo u marijanska i druga svetišta, skupljamo priloge za Caritas i druge dobrotvorne organizacije, pišemo knjige, gradimo crkve, a kao da smo odveć zaboravili na taj najvažniji poziv – da budemo i ostanemo ponizni", piše u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

Nemoj nikad zaboraviti brata čovjeka!

"Dragi vjerniče, nauči najvažniju životnu lekciju – nemoj nikad zaboraviti ljude, pogotovo svoje bližnje; nemoj zaboraviti ljude koji su dio tvoga života! Nemoj zaboraviti čovjeka koji je boravio ili još boravi do tebe, a to može biti tvoje dijete, suprug, supruga, prijatelj ili pak tvoji vlastiti roditelji!", piše u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

1 2 3 19
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja