Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-goran-azinovic

Tko jače kritizira Crkvu, njega moderni svijet više voli

Za Crkvu je potrebno nešto učiniti u skrovitosti, potrebno je žrtvovati se za njezino dobro. Danas postoji mnoštvo kritika, govora i članaka koji ružno govore protiv Crkve. Što je jače udaraju, svijet kritičarima više daje pozornosti. Tko jače kritizira Crkvu, njega moderni svijet više voli.

Molitva je kruna kreposna života

Krepost je neodvojiva od molitve. Tko moli, postiže i krepostan život, a tko živi kreposno, srcem moli. Ne možeš živjeti prepušten porocima, a ustrajno moliti.

Božji mir otkriva u čovjeku sav njegov nemir

Čovjek nije zdrav ako osjeća nemir ili preciznije kazano – nemir je jedna vrsta bolesti. Tko neprestano živi u nemiru, u svađi, on je bolestan, on boluje. Mogu mu svi liječnički nalazi biti izvrsni, ali čovjek koji živi u nemiru ipak u potpunosti nije zdrav.

NEVJEROJATNO OBRAĆENJE Kad se mržnja preobrazi u ljubav

Donosim primjer preobrazbe iz mržnje u ljubav. To je intrigantna priča o jednom čovjeku koji je silno mrzio svećenike. Jednoga je dana dobio naređenje da razori i katedralu u Palma de Mallorci...

I ti možeš imati sve, a istodobno se osjećati prazno

Je li i tvoje srce bez boje?! Sve oko tebe može biti urešeno predivnim, šarenim bojama, ali to je uzalud ako tvoje srce nije „obojeno“ Kristom. Isus je ono Jedno, ono Nešto, onaj Netko i uzlaud ti sva dobra ovoga prolaznog svijeta ako nisi njime ispunjen. Pa da je i čitav svijet bezbojan, ako je tvoje srce obojeno Kristom, bit ćeš sretan, jer biti sretan znači imati Krista, a tko ima Krista, ima sve.

Što ćeš ostaviti budućim naraštajima?

Nedavno samo šetao jednim voćnjakom koji je, između ostalog, obilovao i jabukama. Jabuke su bile vrlo sočne i bogate. Čovjek koji me je vodio kroz voćnjak cijelo je vrijeme ponosno pričao o svome ocu, jer je upravo njegov otac zasadio taj predivan voćnjak, a on ga odnedavno samo održava. Otac je želio ovaj voćnjak ostaviti u nasljedstvo svome sinu.

Bog će uvijek dati podršku i najmanjem dobru kojeg želiš učiniti

Ne boj se, čovječe! Bog oduvijek vjeruje u tebe; Bog te ljubi. On zna da možeš uspjeti. Čak te i obasipa brojnim milostima u svemu dobrom što činiš kako bi ostvario svoj plan do kraja. Stoga, nemoj toliko tražiti podršku u ljudima, koliko u Bogu, jer ako te Bog podrži, zasigurno ćeš uspjeti!

Poniznost – mala odlika velikih i svetih ljudi

Nazivajući poniznost lijepim cvijetom koji resi malo duša, prva svetica trećeg tisućljeća, Faustina Kowalska, u svom Dnevniku o poniznoj duši inspirativno piše: „Nad poniznom dušom otvara se nebo i na nju se izlijeva more milosti. (…) Takvoj duši Bog ništa ne odbija."

1 2 3 8
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja