Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zajednica-taize

Brat Ulrich pozvao mlade na 45. europski susret u njemačkom gradu Rostocku

U Hrvatskoj ovih dana u Hrvatskoj boravi brat Ulrich iz francuske ekumenske zajednice Taizé. Sudjeluje u molitvi diljem Lijepe Naše, bio je u Osijeku, Sisku, Glini i Daruvaru. U petak, 21. listopada, u 20 sati večernja molitva u duhu Taizea bit će u liturgijskom prostoru na Kaptolu u Zagrebu.

Nadbiskup Hranić i brat Ulrich na taizeovskom susretu u Osijeku

U osječkoj Župi sv. Ćirila i Metoda u utorak, 11. listopada, održan je susret na temu „Da svi budu jedno”, kojega je predvodio brat Ulrich iz Taizéa, a s njime i đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, koji je i sam sudjelovao na takvom susretu u Taizéu.

Unatoč pandemiji, nastavlja se Hodočašće povjerenja na zemlji

Pet dana koji mogu nekome promijeniti život. Stotine mladih koji kroz godinu dolaze posjetiti neugledno malo selo na jugu Francuske. Tisuće koji dolaze na susrete i zajedničke molitve u svjetskim gradovima. Milijuni koji su dirnuti jednostavnim napjevima. Što povezuje sve navedeno?

Novogodišnji susret mladih u organizaciji Taizéa ove godine online

Zbog trenutne pandemije, ekumenska zajednica iz Taizéa želi doživjeti iskustvo povezanosti i dijeljenja s mladima na drugačiji način. Budući da se sljedeća etapa "Hodočašća povjerenja" ne može odvijati kao do sada, u Taizéu pozivaju mlade sa svih kontinenta na Europski susret od 27. prosinca 2020. do 1. siječnja 2021. putem interneta.

Torinsko platno - ogledalo evanđelja

Torinsko platno bit će izloženo za javnost u prosincu 2020. u povodu 43. ekumenskog novogodišnjeg susreta mladih u organizaciji Zajednice iz Taizéa, koji će se održati u Torinu od 28. prosinca 2020. do 1. siječnja 2021.

Hodočašće povjerenja na zemlji iduće godine u poljskom Wrocławu!

U glavnom gradu Španjolske Madridu, gdje je u tijeku 41. Europski susret mladih u organizaciji ekumenske zajednice iz Taizéa, a na kojem se okupilo više od 15 tisuća mladih iz cijele Europe, prior Zajednice brat Alois objavio je da će sljedeći Europski susret mladih biti održan u Poljskoj, i to u Wrocławu, od 28. prosinca 2019. do 1. siječnja 2020. godine.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja