Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vukovarski-vodotoranj

Vukovarski vodotoranj - simbol hrvatskoga zajedništva

Ususret 30. obljetnici pada Grada Heroja – Vukovara predstavljamo simbole hrabrosti. Svjetski poznat simbol grada na Dunavu je vodotoranj – koji je postao i simbol hrvatskoga zajedništva. Obnovljen i preuređen javnosti je otvoren prije godinu dana. On je zaštićeno kulturno dobro te tehnički i memorijalni spomenik. Direktor Vukovarskog vodotornja Darijan Zeko je istaknuo kako vodotoranj živi uspješno.

Eva Vukina: Slika Vodotornja se raspala na pet komada – pet Isusovih rana!

"Mi smo sad slobodna država zahvaljujući prolivenoj, nevinoj krvi Vukovara. Taj nestali komad je glava te slobodne golubice, to su naši poginuli branitelji, to je ta rupa na slici, rupa u našim srcima, srcima poginulih branitelja. Slika je dovršena. Vukovar je bio slomljen, a sada je obnovljen. Hvala ti Isuse", poručila je mlada umjetnica Eva Vukina, svjedočeći o nevjerojatnom događaju koji šalje snažnu i ohrabrujuću poruku.

Borna Marinić: "Čast je dati svoj skroman doprinos u stvaranju sadržaja za Vukovarski vodotoranj"

Nakon svečanog otvorenja obnovljenog Vukovarskog vodotornja, povjesničar i suradnik HKM-a Borna Marinić na društvenim je mrežama poručio: "Taj simbol stradanja i otpora grada na Dunavu nije se srušio pod stotinama pogodaka granata već je nastavio ponosno prkositi zlu koje se nadvilo nad grad. Mnogo godina kasnije mladić koji nije bio niti rođen za vrijeme bitke za Vukovar dobio je privilegiju kreirati dio sadržaja koji će se emitirati na vrhu vodotornja preko velikih ekrana. Ponos, sreća i zadovoljstvo što sam sudjelovao u ovom projektu surađujući s profesionalcima s fotografije". Saznajte kako se uključio u projekt te koji vas sadržaji očekuju kod vodotornja!

Vukovarski vodotoranj nosi divnu simboliku – simboliku uskrsnuća!

U povodu obnove Vukovarskog vodotornja, mlada akademska umjetnica Eva Vukina naslikala je slike Krista i Vukovarskog vodotornja te poslala poruku: "Vjerujem da kao što vodotoranj sjaji, da tako sjaje uz Isusa i svi oni koji su se borili do smrti za svoje bližnje, za Boga, za Domovinu".

FOTO Veličanstveno otvorenje simbola hrvatskoga zajedništva

Projekt obnove izradili su arhitekti zagrebačke "Radionice arhitekture", a radovi su počeli  u svibnju 2017. te su trebali biti okončani do kraja 2018., ali zbog brojnih problema koji su se nadvili nad taj projekt, produžili su se  do jeseni ove godine.

Svečano otvorenje Vukovarskog vodotornja

"Vukovarski vodotoranj je sam po sebi jedna točka velike simbolike i donosi u Vukovaru jedan pozitivan iskorak koji će Vukovar sigurno znati iskoristiti", poručio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u Aktualnom HKR-a u srijedu 28. listopada.

Otvorenje Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskoga zajedništva

“Ovim putem vas pozivam da nam se na svečanome otvorenju Vukovarskog vodotornja pridružite iz svojih domova te preko elektroničkih uređaja pratite koncertni program koji smo pripremili za vas. Vukovarski vodotoranj možete u živo posjetiti već sljedećega dana u subotu, 31. listopada 2020. kada će otvoriti svoja vrata za sve posjetitelje”, poziva vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja