Budi dio naše mreže

"Mi smo sad slobodna država zahvaljujući prolivenoj, nevinoj krvi Vukovara. Taj nestali komad je glava te slobodne golubice, to su naši poginuli branitelji, to je ta rupa na slici, rupa u našim srcima, srcima poginulih branitelja. Slika je dovršena. Vukovar je bio slomljen, a sada je obnovljen. Hvala ti Isuse", poručila je mlada umjetnica Eva Vukina, svjedočeći o nevjerojatnom događaju koji šalje snažnu i ohrabrujuću poruku.

/ hk

Povodom obilježavanja prošlogodišnje obljetnice žrtve Vukovara, akademska umjetnica Eva Vukina nacrtala je sliku inspiriranu patnjama toga Grada heroja, o čemu smo izvijestili. Vukina je prikazala kako uskrsli Krist grli Vodotoranj – znak palog Vukovara – i tako ponudila znak nade. No, dogodila se nezgodan i slika se razbila, a Gospodin je tu situaciju iskoristio kako bi iskazao svoju prisutnost i blizinu. Objavu prenosimo u cijelosti.

Bože, kako je divno vidjeti da se dijele na društvenim mrežama slike koje sam posvetila stradalima u Vukovaru, pogotovo slika Vodotornja i Golgote.

Ima nešto zanimljivo vezano za tu sliku. Nažalost, slika mi je prošle godine pukla u rukama i razbila se na pet dijelova. Ta nezgoda me naučila da sam mala i da moram biti svjesna da Bog sve čini i da Njemu sve služi. Htjela sam sliku koja je zapravo slikana na staklu pofotkati u rukama, no u tom trenu kad sam je podigla prema nebu, pukla je u rukama i posjekla mi palac.

Bila sam zatečena i u šoku, krenula sam tražiti dijelove stakla u travi, jedan dio nisam nikad pronašla. Raspala se na pet komada, pet Isusovih rana. Spojila sam komade i kad sam vidjela da je pukotina u obliku stilizirane golubice u letu, krenule su mi suze. Komad stakla koji nisam pronašla je glava golubice.

Mi smo sad slobodna država zahvaljujući prolivenoj, nevinoj krvi Vukovara. Taj nestali komad je glava te slobodne golubice, to su naši poginuli branitelji, to je ta rupa na slici, rupa u našim srcima, srcima poginulih branitelja. Slika je dovršena.

Vukovar je bio slomljen, a sada je obnovljen. Hvala ti Isuse!

Foto: Eva Vukina Art

Foto: Eva Vukina Art

Foto: Eva Vukina Art

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja