Budi dio naše mreže

"Vukovarski vodotoranj je sam po sebi jedna točka velike simbolike i donosi u Vukovaru jedan pozitivan iskorak koji će Vukovar sigurno znati iskoristiti", poručio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u Aktualnom HKR-a u srijedu 28. listopada.

/ im

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u Aktualnom HKR-a  najavio je za petak 30. listopada svečano otvorenje Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva.

“Napokon smo dočekali taj dana kada ćemo u petak 30. listopada konačno imati svečanost otvorenja Vukovarskog vodotornja, a nakon toga odmah idući dan sam će Vodotoranj biti otvoren za sve posjetitelje koji će htjeti doći posjetiti ga”, rekao je Penava.

“Nažalost, epidemija koronavirusa primorala nas je da i ovaj događaj prilagodimo epidemiološkim mjerama. Međutim ne smijemo dati da nas to pokoleba i da nas odvrate od cilja kojeg smo zacrtali. Mislili smo napraviti jednu pravu feštu za pamćenje u Vukovaru, ali zbog ove epidemija koja vlada prisiljeni smo ići na ovu minimalističku verziju oslanjajući se na modernu tehnologiju i online prijenos putem interneta i televizije. Ima puno prepreka, ali neće nas spriječiti da svečano otvorenje napravimo na jednoj velikoj razini”, istaknuo je vukovarski gradonačelnik. Naglasio je kako je prijenos svečanog otvorenja u produkciji Grada Vukovara, a moći će se pratiti preko službenih internetskih stranica Grada Vukovara (www.vukovar.hr) i tvrtke Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva d.o.o. (www.vukovarskivodotoranj.hr) kao i putem društvenih mreža.

Foto: Facebook

“Vukovarski vodotoranj je sam po sebi jedna točka velike simbolike i donosi u Vukovaru jedan pozitivan iskorak koji će Vukovar sigurno znati iskoristiti. Mislim da će sam naš grad Vukovar i naši sugrađani imati pozitivne koristi od ove priče i samim time to je iskorak u pravom smjeru koji će nam svima skupa donijeti dobro”, istaknuo je Penava.

“Vukovarski toranj će svjedočiti priču o zajedništvu, zajedništvu hrvatskih branitelja u Vukovaru i u Hrvatskoj u vrijeme Domovinskog rata, pričat će tu priču zajedništva. U ovom velikom kaosu negativnosti ovo je jedna lijepa priča, jedno svjetlo koji svijetli iz Vukovara. Sretan sam što sam bio dio ove priče, a posebno sam zahvalan svima onima koji su pomogli da se ova priča ostvari”, zaključio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja