Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ocinstvo

Veza između Očenaša i Deset zapovijedi

Ako ste otac, razmislite o odnosima koje imate sa svojom djecom. Također razmislite o odnosu koji imate s prvom osobom Presvetog Trojstva, Bogom Ocem.

VIDEO Nemoguće je ostvariti poziv na očinstvo ako ne upoznaš Božje očinstvo

Katolička karizmatska zajednica "Božja pobjeda" objavila je deveti, ali ujedno i najgledaniji podcast na temu Kriza očinstva u kojem su gosti bili don Damir Stojić i Ante Bilaver. Oni su svaki iz svojeg staleža govorili o očinstvu i krizi očinstva koja je duboko zahvatila sve pore današnjeg društva.

Očevi su danas potrebni više nego ikad prije

U modernom društvu nedostaju muškarci koji predstavljaju pozitivnu sliku očinstva. Očevi obitelji ne igraju uvijek ulogu koju bi trebali preuzeti i više ne znaju kako se ponašati. Očinstvo je u krizi u Crkvi; ono pati i u svijetu obrazovanja i školi.

Smjernice za pomoć mladićima da sazriju u vjeri i životu

"Čitaj, čitaj, čitaj", "Traži Boga", "Boj se droge i alkohola!", "Izbjegavaj pornografiju pod svaku cijenu", samo su neki od savjeta koji mogu mladiće ohrabriti na putu sazrijevanja. Odrastanje je vrlo izazovno i rijetko se tko može naći, a da ga nije "okrhnulo" neko negativno iskustvo kroz to osjetljivo razdoblje. No ipak, ako se oslonimo na Gospodina u toj ranoj dobi, možemo biti sigurni da će nas On i voditi ka našem cilju.

Tata, hoćeš li provesti malo kvalitetnog vremena sa mnom?

Prije mnogo godina, kada je jesenska nogometna sezona bila u punom jeku, ovo je bila gotovo svakodnevna molba mog najmlađeg sina kada bih se vratio s posla. Ponavljalo se to tijekom vikenda, pogotovo u pauzama za reklame kada su igrali naši omiljeni timovi. "Možemo li igrati skrivača?" ili "Možemo li gađati koševe?" ili "Tata, hoćeš li igrati s legićima?" U prijevodu, moj sin je zapravo govorio: "Tata, hoćeš li provesti malo kvalitetnog vremena sa mnom?"

MLADIĆU, ti koji si glava obitelji, ali u današnjem svijetu ostaješ obezglavljen, ti koji si stvoren za borbu, a sada se olako predaješ - USTANI!

Mladiću, tko te uvjerio da se nema smisla boriti? Tko te uvjerio da su oni ideali o kojima si sanjao zastarjeli? Tko te uvjerio da su tvoje vrjednote besmislene? Mladiću, zašto si dozvolio da te odvuku u besmisao, da ti ukradu identitet? Zašto se više ne boriš? Jesi li svjestan da će sve ostati isto ako se ne pokreneš? Jesi li svjestan da bez tvoje suradnje neće ići? Što činiš po tom pitanju? Osim što iz dana u dan gubiš vrijeme pred televizorom i računalom ili listaš kojekakve stranice i tako se hraniš kojekakvim sadržajem. Lakše ti je sjediti doma i uplatiti jedan listić za sreću, nego zasukati rukave i ići raditi.

Djeca ostaju u crkvi ako tata ide u crkvu

Podaci jedne studije pokazuju da očevi uvelike pridonose duhovnoj budućnosti svoje djece. Otac može naučiti svoju djecu da ostanu u crkvi jednostavno već redovitim odlaskom u crkvu. Brojevi su pokazali da ako u Crkvi ostaje tata, ostaju i djeca. Vrijeme je da osnažimo majke i očeve da se hrabro zauzmu za duhovnu budućnost svoje djece.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja