Budi dio naše mreže

Dan očeva je dan kada se odaje počast svim ljudima koji vole i žrtvuju se za druge te se sjećamo ljubavi koju svatko od nas prima od Boga Oca. Zahvalnost koju im iskazujemo toga dana trebali bismo iskazivati kroz cijelu godinu, stoga donosimo citate katoličkih ličnosti za promišljanje o očinstvu.

/ mk

 Bilo da pišete čestitku za Dan očeva ili razmišljate o velikom pozivu biti otac, evo deset citata katoličkih ličnosti i spisa o očinstvu:

Papa Franjo:

“Svaka obitelj treba oca – oca koji dijeli radost i bol svoje obitelji, prenosi mudrost svojoj djeci i nudi im čvrsto vodstvo i ljubav.”

Sveti Ivan Pavao II.:

“U otkrivanju i ponovnom proživljavanju na zemlji samog Božjeg očinstva, čovjek je pozvan osigurati skladan i jedinstven razvoj svih članova obitelji.”

Papa Benedikt XVI.:

“Bog je otac koji nikada ne napušta svoju djecu, otac pun ljubavi koji podržava, pomaže, prihvaća, oprašta, spašava, s vjernošću koja neizmjerno nadilazi čovjekovu, otvarajući se prema vječnoj dimenziji.”

Papa Franjo:

“Dobar otac zna čekati i zna oprostiti iz dubine srca. Svakako, zna i kako s čvrstoćom ispraviti: nije slab otac, podložan i sentimentalan. Otac koji zna ispraviti bez ponižavanja je onaj koji zna zaštititi ne štedeći sebe.”

G. K. Chesterton:

“Bog odabire obične muškarce za očinstvo kako bi ostvario svoj izvanredni plan.”

Otac Lawrence Lovasik:

“Očinstvo je poziv u Božjoj službi koji se ne smije držati olako ili neozbiljno, već s ozbiljnom odlučnošću ozbiljnih muškaraca.”

Katekizam Katoličke Crkve, br. 2214:

“Božansko očinstvo je izvor ljudskog očinstva; ovo je temelj časti koju dugujemo roditeljima.”

Sveti Ivan Pavao II.:

“Ljubav prema ženi kao majci njihove djece i ljubav prema samoj djeci za muškarca su prirodan način razumijevanja i ostvarenja vlastitog očinstva.”

Sveti Vinko Paulski:

“Čovjek molitve sposoban je za sve.”

Sluga Božji otac John Hardon:

“Sv. Josip je božanski objavljeni model ljudskog očinstva.”

Izvor: CNA

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja