Budi dio naše mreže

Ključna riječ: novac

Sveci prvi put na redovnim kovanicama eura iz neke od zemalja članica Europske unije

Bugarska će biti prva država članica EU-a koja će imati svece kao motive na uobičajenim kovanicama eura. Ova zemlja bi se trebala pridružiti eurozoni 1. siječnja 2025. godine. Zaštitnik Bugarske, Ivan Rilski, pojavit će se na kovanici od 1 eura, dok će se monah Pajsije Hilandarac pojaviti na kovanici od 2 eura, objavila je Bugarska narodna banka nakon što je ranije ovaj tjedan dovršila proces koordinacije i odobrenja dizajna kovanice.

HALO, VELEČASNI? Vrijedi li misa ako je svećenik u grijehu?

Vrijedi li misa ako je svećenik u grijehu? Je li grijeh što moj muž godinama radi na crno, trebam li ga zbog toga prijaviti? Na ova i druga pitanja u petak, 17. studenog u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" odgovarao je vlč. Ljubo Vuković, župnik župe Sv. Nikole Tavelića u Kustošiji.

MAJKA ELVIRA Ljubav je jača od straha

Majka Elvira je 1983. otvorila kuću prvotno namijenjenu za narkomane. Mnogi su se protivili njezinom pothvatu, uključujući njezine nadređene u samostanu: „Ti nisi spremna, nemaš dovoljno naobrazbe...“, ali ona se pouzdala u Božju providnost. Počela je od nule, s Bogom. Danas ta zajednica – Cenacolo – broji 61 bratovštinu u 18 zemalja svijeta.

Zašto brak nije više u modi?

Supružnici se sve češće odlučuju napustiti „malenu lađu koju ljuljaju vjetrovi“, ponajviše pod pritiskom sveprisutnog konzumerizma i pošasti društvenih mreža. Ipak, samo je jedan (pravi) razlog za bijeg s lađe koja tone – nasilje.

Bog na prvom mjestu u mojim financijama

Veliki korak u produbljivanju našeg nasljedovanja Isusa je priznanje, u svoj poniznosti, da nam Bog daje sve. Sve što imamo i što jesmo je zbog Božje milostive velikodušnosti.

PONOS RODITELJA Školarci vratili pronađen novac

"Svjesni smo da je možda netko teško zaradio novac, pa smo ga odlučili predati u sigurne ruke policajaca s Medveščaka", kažu savjesni školarci koji su pronađeni novac bez razmišljanja odnijeli na pravu adresu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja