Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mons-juraj-batelja

Blaženi Alojzije Stepinac o sv. Josipu

Stepinac za sv. Josip govori kako se radi o svecu koji je u najvišem stupnju posjedovao krjepost stidljivosti navodeći sljedeće: „Što drugo moramo zaključiti nego to da je čovjek koji je djevičanski živio, koji je bio tako duboko ponizan i skroman, koji je blistao svetošću iznad svih ljudi, izuzev Bogorodice, da je taj čovjek morao posjedovati u najvišem stupnju i krjepost stidljivosti, zbog čega ga je Bog odabrao za čuvara Djevici – Majci Mariji". Prigodno, uz svetkovinu Navještenja Gospodinova – Blagovijesti, prvi tekst tematizira litanijski zaziv Stidljivi čuvaru Djevice, moli za nas!

Mons. Batelja: Pisma koja je zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac uputio Piju XII. odraz su njegove vjere i ljubavi prema hrvatskom narodu

Postulator kauze za kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca mons. prof. dr. sc. Juraj Batelja na predstavljanju svoje nove knjige „U Gospodina polažem svoje nade“ – prilozi za životopis svećenika Josipa Vranekovića, u nedjelju 21. ožujka u Krašiću, odgovorio je na navode patrijarha Srpske pravoslavne Crkve Porfirija Perića o „duboko problematičnim mjestima“ u pismima bl. Alojzija Stepinca papi Piju XII.

BLEIBURG Nečovječna smaknuća

Nova knjiga dr. sc. Jurja Batelje „Žrtve obavijene šutnjom – svjedočanstva patnika s Križnog puta“ donosi svjedočanstva petnaestorice sudionika Križnoga puta koji su preživjeli bleiburšku tragediju te prenosi tegobna iskustva koja su preživjeli prikrivali pred vlastitim roditeljima, znancima, bračnim parom i vlastitom djecom jer su se bojali da će ih, ako se za njih sazna, represivni komunistički režim podvrgnuti novim mukama. Hrvatska katolička mreža donosi ekskluzivan izvadak iz tek objavljene knjige!

Mons. Batelja: Što bi mogla učiniti Diana Budisavljević bez pomoći nadbiskupa Stepinca?

"Zašto se u hrvatskoj javnosti prešućuje i potire istina, a za krivotvorinu dobivaju zlatne arene? Zašto se državnim novcem zločine komunizma transformira u lažni humanizam? Kako se za prvonagrađeni film u Puli Dnevnik Diane Budisavljević, koji je zapravo 'ideološki izmasakrirao izvornik' može reći da je on 'potencijalno remek-djelo hrvatske kinematografije'", upitao je u propovijedi u Krašiću mons. Juraj Batelja.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja