Budi dio naše mreže

Ključna riječ: maksimir

P. MARIJAN GAJŠAK Isusovac, umjetnik, zaljubljenik u kršćanski Istok te idejni kreator jednog od najpoznatijih simbola Maksimira

Ogranak Matice hrvatske iz Klanjca postavio je na Klanječkom vidikovcu info-panel o p. Marijanu Gajšaku, isusovcu čija djela prikazuju njegovu ljubav prema kršćanskom Istoku te umjetničku nadarenost. Pater Gajšak ostvario se kao izuzetno svestrana osoba. Uz svoj pedagoški rad ostavio je iza sebe mnogo kiparskih i slikarskih radova, a osim toga idejno je osmislio i u glini izradio skulpturu poznatu svima koji su barem jednom prošetali zagrebačkim Maksimirom.

Koncert Zagrebačke filharmonije u Maksimiru

Nakon dvomjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa, Zagrebačka filharmonija planira bogat program u povodu 150. obljetnice svojega osnutka, a izlazak iz izolacije obilježit će s dva koncerta na otvorenom - 23. i 24. svibnja u zagrebačkom Maksimiru, na Labuđem otoku, prenosi HINA.

Prvi "Fit katolik" za krepost umjerenosti, a ne kult tijela

"Tijelo vaše hram je Duha Svetoga koji prebiva u vama” - geslo je nesvakidašnjeg događaja koje je u subotu prijepodne prvi put održan u zagrebačkom parku Maksimir. Riječ je o projektu 'Fit katolik' kojim se vjernicima želi približiti važnost tjelesnog vježbanja za zdravlje tijela, duha i duše.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja