Budi dio naše mreže

"Tijelo vaše hram je Duha Svetoga koji prebiva u vama” - geslo je nesvakidašnjeg događaja koje je u subotu prijepodne prvi put održan u zagrebačkom parku Maksimir. Riječ je o projektu 'Fit katolik' kojim se vjernicima želi približiti važnost tjelesnog vježbanja za zdravlje tijela, duha i duše.

/ Hrvoje Josip Bišćan

Projekt “Fit katolik” održan je u subotu u zagrebačkom parku Maksimir. Riječ je o prvom projektu koji javno poziva katolike, ali i one koji to nisu, da porade na uravnoteženom životu. Pokrenuo ga je apsolvent kineziologije u Zagrebu Josip Vučko, koji je za Hrvatsku katoličku mrežu pojasnio svrhu ovoga projekta:

“Duhovno i duševno je bitno, a najbitnije je da dođemo u nebo i na to stavljamo naglasak. Vježbanje je tu samo jedan dodatak kao bilo koja druga aktivnost koja nam može pomoći na tom putu. Vježbanje nije cilj niti svrha samo po sebi. Cilj je da čovjek bude uravnotežen u svakom pogledu, odnosno u duhu, duši i tijelu.”

Sudionici su bili svih uzrasta, a Josipa su u ovoj novosti podržali kolega s Kineziološkog fakulteta dr. Ivan Segedi, glazbenici Alan Hržica i Petar Buljan s pratećim sastavima te vlč. Boris Jozić, povjerenik za pastoral vjernika laika Zagrebačke nadbiskupije, koji je održao i nagovor. Za Hrvatsku katoličku mrežu Jozić je istaknuo da je hereza misliti kako ljudsko tijelo treba odbaciti i uništiti.

“Sve što nam je darovano, darovano nam je od Gospodina i to trebamo iskoristiti. Mi smo željeli posebno naglasiti krepost koja je često zaboravljena, a to je krepost umjerenosti. Katolički katekizam nas uči da je to jedna od četiri stožerne kreposti. Umjereni trebamo biti u svemu, pa tako i u tjelovježbi. Ta umjerenost će nam omogućiti da sve što radimo, prikazujemo Gospodinu na slavu”, poručio je vlč. Jozić.

U programu je sudjelovalo više stotina ljudi, mladih obitelji s djecom, ali i  starijih sugrađana, što se može vidjeti i u fotopriči.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja