Budi dio naše mreže

U tijeku su završne pripreme za duhovno-glazbeni spektakl na zagrebačkom maksimirskom stadionu, gdje se izvođači već lagano okupljaju i pripremaju za šesti po redu koncert "Progledaj srcem" u organizaciji Laudato televizije.

/ md

Šesti veliki koncert “Progledaj srcem” u organizaciji Laudato televizije okupit će više od stotinu izvođača, dvadesetak instrumentalista koji će ih pratiti, a među njima je i voditelj Kuće susreta Tabor fra Ivan Matić.

Fra Ivan Matić sudjelovao je i na velikom dvodnevnom koncertu “Cro sacro” godine 1999. koji se, također održao u Maksimiru. “To je bilo nešto doista novo. Bilo je mnogo glazbenika i pjevača koji su pridonijeli zajedništvu i svjedočanstvu vjere”, kazao je fra Ivan Matić.

Ono što je posebno zanimljivo i znakovito, to je datum 4. lipnja 2011. kada je na zagrebački Trg bana Josipa Jelačića došao papa Benedikt XVI. (…)

Današnji koncert zasigurno će mnogima ostati u dugom i lijepom sjećanju baš kao i “Cro sacro” koncert koji se 1999. godine održao u Maksimiru. Ono što je posebno zanimljivo i znakovito, to je datum 4. lipnja 2011. kada je na zagrebački Trg bana Josipa Jelačića došao papa Benedikt XVI., a upravo na ovaj datum odvit će se duhovno-glazbeni spektakl godine “Progledaj srcem”, na što je podsjetio fra Ivan Matić.

Završne pripreme za koncert / Foto: Hrvoje Josip Bišćan

Početak programa – molitva Božjem milosrđu

Ovogodišnji koncertni program specifičan je po tome što je bogat duhovnim pretprogramom i duhovnim poticajima. “Početak programa obilježit će molitva Božjem milosrđu, a zatim će nas nekoliko svećenika sa svima koji će nam pomoći u glazbi i animaciji pjesme, imati jednu duhovnu pripremu za ono što će se događati od 20 sati na dalje.

Fra Ivan Matić podsjetio je na mogućnost ispovijedi između 17 i 20 sati prije samog koncerta. “Ovaj događaj želimo staviti u srce Blažene Djevice Marije jer je danas prva subota u ovome mjesecu koji je posvećen srcu Isusovu i srcu Marijinu. Pozivam sve na molitvu i zajedništvo da posvetimo domovinu i ovaj događaj”, pozvao je fra Ivan Matić.

Dani probe i priprema za koncert bili su dani zajedništva za sve volontere, svećenike, organizatore i one koji su u njima sudjelovali. “Među nama se osjeti zajedništvo, a u razgovoru sa glazbenicima mogu primijetiti kako svatko očekuje upravo zajedništvo i proslavu Božjeg imena na maksimirskom stadionu kroz glazbu i slavlje”, zaključio je.

Završne pripreme za koncert / Foto: Hrvoje Josip Bišćan

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja