Budi dio naše mreže

Punih deset dana u Maksimiru se pripremala pozornica za veliki duhovno-glazbeni spektakl - koncert "Progledaj srcem" koji će se održati u subotu, 4. lipnja s početkom u 15 sati.

/ md

Kreativni producent koncerta Luka Kotlar za Hrvatski katolički radio ispričao je kako je bilo organizirati i koordinirati ovako velik i važan događaj u kojem sudjeluje jedna mala vojska volontera.

“Organizacija traje već 7 do 8 mjeseci, a što je koncert bliže to su pripreme sve zahtjevnije i napornije. Trenutno imamo više od 1200 akreditiranih osoba koje aktivno sudjeluju u organizaciji na maksimirskom stadionu”, kazao je Kotlar. “Isus je u središtu svega” poruka je kojom se vode i koja ih motivira od početka organizacije, a ista će biti vidljiva na koncertu kada će biti ispisana na ekranu.

Kotlar je preporučio korištenje javnog prijevoza i parkiranje osobnih automobila što dalje od maksimirskog stadiona kako bi se stvarala što manja gužva. “Dođite što prije, nemojte da to bude u zadnji čas da se ne čeka dugo na početak koncerta”, poručio je Kotlar.

U medijima se vrlo dobro proširila fotografija na kojoj se nalazi tlocrt stadiona radi lakšeg snalaženja prilikom dolaska, osobito za one koji nisu iz Zagreba. “Na mapi se točno vidi gdje su ulasci, zatim gdje se nalazi wc, ulazi za osobe s invaliditetom, ugostiteljstvo ispred stadiona i na stadionu, mjesta na kojima se mogu kupiti suveniri, medicinsko osoblje u slučaju potrebe i sve ostalo što zanima posjetitelje”, istaknuo je Kotlar.

Prije dolaska svakako ponesite dovoljno hladne tekućine, zaštitu za sunce, odjeću i hranu za djecu i sklopive kišobrane s kojima se možete zaštititi od sunca.

Pozivamo sve na raniji dolazak na maksimirski stadion kako biste izbjegli pretjeranu gužvu, imali prilike sudjelovati na svetoj misi te se ispovjediti, a sve ovo može pomoći u ubiranju velikih duhovnih plodova koje je Gospodin za sve nas pripremio.

Kapelica u Maksimiru / Foto: Hrvoje Josip Bišćan

U maksimirskoj kapelici kod južne tribine stadiona jučer je u večernjim satima izložen Presveti Oltarski Sakrament kada je započelo euharistijsko klanjanje koje će potrajati sve do početka koncerta.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja