Budi dio naše mreže

Ključna riječ: katolicki-vjeronauk

SVJEDOČANSTVA UČENIKA IZ GRANEŠINE Kako doživljavaju online mise, boje li se potresa i zašto je Uskrs bio čudan, ali i predivan?

Već neko vrijeme živimo pogođeni pandemijom koronavirusa, a stanovnici Zagreba i okolice i nakon mjesec dana od razornog potresa i dalje strepe od novih podrhtavanja. Govori se o zaraženima i preminulima od ili s koronavirusom, govori se i piše o materijalnoj šteti koju je prouzročio potres. No, jesmo li se zapitali kako djeca i mladi gledaju na svijet oko sebe? Kako su proslavili Uskrs i boje li se potresa? Donosimo promišljanja učenika šestih i osmih razreda osnovne škole u Granešini.

Kome smeta prisutnost svećenika na Danima kruha?

Listopad je mjesec kad obilježavamo Dane kruha, dane zahvalnosti za plodove zemlje. Obilježava se u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima, te ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju. No, ove, kao i prethodnih nekoliko godina, pojedine udruge i roditelji doveli su u pitanje sudjelovanje svećenika na Danima kruha, posebice svećenički blagoslov.

VELIKE NOVOSTI Katolički vjeronauk za 21. stoljeće

Nova školska godina nosi i nove promjene u predmetu katolički vjeronauk. Tako su osmišljeni i novi udžbenici za nove školske generacije. Kako bi vjeroučiteljima predstavili katolički vjeronauk usklađen s kurikularnom reformom Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizirao je Katehetske ljetne škole za vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja