Budi dio naše mreže

Hrvatski katolički radio od subote, 24. prosinca počinje s emitiranjem posebnoga Božićnog programa tijekom kojeg ćemo se pripraviti za rođenje Kristovo te ga proslaviti u zajedništvu s našim slušateljima i ljudima dobre volje. Pripremljen je bogat duhovni, zabavni i glazbeni program, vrijedne nagrade te radostan ulazak u Novu godinu.

/ kv

Hrvatski katolički radio početak božićnog programa obilježit će prijenosom polnoćke iz Bogoslužnog prostora bl. Alojzija Stepinca na zagrebačkom Kaptolu, kojeg preuzima od HRT-a, kao i misno slavlje na sam Božić u 10 sati. U 11:55 uživo iz Vatikana prenosi Urbi et orbi, a tijekom dana emitirat će čestitke hrvatskih biskupa. Na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika, 26. prosinca u 11 sati prenosi misno slavlje iz Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu.

Božićni specijal Duhovno duhovitih večeri s fra Stjepanom Brčinom

Za vjerne slušatelje HKR je pripremio tri božićna specijala te vrlo vrijedne nagrade u seriji božićnih glazbenih kvizova koje će emitirati od 27. do 31. prosinca u 11:15 i 13:15.

Filip Ećimović, autor emisije Novi zvuk pripremio je specijalno izdanje u kojemu će slušatelji moći poslušati brojne nove božićne pjesme koje tijekom adventa nisu emitirane na HKR-u. Kim Verson, Nela (Antonela Đinđić), Mudri (Matej Mudrovčić), Sandra Bagarić, Toni Cetinski, Roko Vušković i grupa Ocean, predstavit će svoje božićne pjesme i sa slušateljima podijeliti najljepše božićne uspomene.

Djelatnici Hrvatskoga katoličkog radija pripremili su posebnu slavljeničku emisiju s čestitkama koja će biti emitirana u ponedjeljak na sv. Stjepana, a u utorak 27. prosinca u 20 sati očekuje vas božićni specijal fra Stjepana Brčine Duhovno-duhovite večeri.

Misa zahvalnica i doček Nove godine

Na Staru godinu, 31. prosinca, HKR tradicionalno prenosi misu zahvalnicu iz Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke u 18 sati. I ove godine voditeljski par Diana Tikvić i Branimir Gubić sa slušateljima će ispratiti staru i dočekati novu godinu. Svojim prepoznatljivim stilom učinit će posljednje sate godine na izmaku zabavnima, opuštenima, zanimljivima, ali i duhovnima. Naime, u 22 sata molitvom krunice zahvaljivat će za sve dobro, proživljeno u protekloj godini i zamoliti Gospodina za hrabrost, vedrinu i Njegov blagoslov u godini koja je pred nama. Gospinu krunicu, uz prigodni nagovor i razmatranje, predmoli vlč. Hrvoje Zovko.

Radio drama “Budi sol zemlje”

Na samu Novu godinu, HKR počinje nedjeljom emitirati serijal radio drama “Budi sol zemlje”. Autorica Vesna Živko i djelatnici Hrvatskoga katoličkog radija pokazali su, uz svoje novinarske, voditeljske, uredničke i tehničke sposobnosti i one glumačke. Dramski serijal govori o možda najvećem problemu u životu svakog vjernika, a to je mlakost vjere i nedovoljno življena vjera. Glavna junakinja većine radio-drama je Janja Milas, 35-ogodišnja novinarka i urednica mozaičnih kontakt – emisija koja radi na nacionalnoj radio-postaji.

Na Novu godinu navečer, maestro Davor Kelić u novogodišnjem Klasičnom vrtu u 20:30 pobliže će slušatelje upoznati s najvrjednijim klasičnim djelima bez kojih je nezamisliv ulazak u novu godinu – obitelj Strauss, valceri, polke, mazurke i marševi.

„I ove godine potrudili smo se da naš program bude prilagođen najširoj publici, a da pri tome ne izgubimo iz vida ono najvažnije – razlog zbog kojega smo u slavljeničkom raspoloženju, a to je rođenje Spasitelja. Vjerujemo kako će i ove, kao i dosadašnjih godina brojni članovi velike HKR-ovske obitelji iz cijele Hrvatske, ali i šire, biti uz naš program, a da će sadržaj koji smo brižno osmislili poticati zajedništvo, buditi radost te biti na duhovni rast svima koji se nađu na našim frekvencijama”, naglasio je dr.sc. Siniša Kovačić, glavni urednik Hrvatske katoličke mreže, poželjevši svima blagoslovljen, mirom ispunjen Božić i sretnu Novu godinu!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja