Budi dio naše mreže

Na društvenoj mreži TikTok objavljena je snimka s duhovnog susreta na kojoj Pereža, uz ostale okupljene, s rukama podignutim u zrak pjeva poznatu duhovnu pjesmu "Dubine". Snimka iz bazilike sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu na Svetom Duhu postala je viralna.

/ dp

Petar Pereža, poznati televizijski voditelj Dnevnika Nove TV, sudjelovao je na “Duhovno-duhovitim večerima” u organizaciji Evangelizacijske zajednice “Sveti Duh” koju predvodi fra Stjepan Brčina, a koja okuplja tisuće mladih svakog četvrtka u bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

Na susrete dolazi i do tisuću mladih, a organizira ih Evangelizacijska zajednica „Sveti Duh” na čelu s fra Stjepanom Brčinom. Susrete glazbeno animiraju Zbor evangelizacijske zajednice i slavljenički bend Amorose.

Nakon svete euharistije, mladi se ondje okupljaju kako bi slavili Boga kroz pjesmu i razgovor. Fra Stjepan mladima je poznat i s društveih mreža, putem kojih nastoji širiti evanđelje te susresti sve one koji traže duhovni mir i utjehu u svakodnevnim problemima.

Na društvenoj mreži TikTok objavljena je snimka s duhovnog susreta na kojoj Pereža, uz ostale okupljene, s rukama podignutim u zrak pjeva poznatu duhovnu pjesmu “Dubine”. Snimka iz bazilike sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu na Svetom Duhu postala je viralna.

“Nakon mise i procesije na blagdan Tijelova, održan je molitveni koncert skupine ‘Amorose’ pa smo ostali na molitvi za ovogodišnji jubilarni Antunovski hod. U čast Sv. Antuna, koji je moj omiljeni svetac, hodat će se u subotu 10.6. od Sesvetskih sela do bazilike na Sv. Duhu, pa smo se malo pomolili za tu nakanu” izjavio je Pereža za Večernji list te kazao kako vjera ima velik značaj u njegovom životu.

Nakon mise i procesije na blagdan Tijelova, održan je molitveni koncert skupine ‘Amorose’ pa smo ostali na molitvi za ovogodišnji jubilarni Antunovski hod

Kako tumači fra Stjepan, cilj Duhovno-duhovitih večeri koje okupljenima nude bogat duhovni sadržaj je “čuti svakog čovjeka, mladog i starog, umornog i opterećenog, potrebitog i znatiželjnog, i dati svakomu riječi utjehe, odgovore na pitanja i sigurnost molitve u teškim trenucima života ili jednostavnim svakodnevnim borbama”.

“Kažu: ‘Tko pjeva dvostruko moli’, pa se nadam da će sve proći u redu. Vjera mi u životu puno znači i drago mi je da se u posljednje vrijeme sve više mladih vraća u crkve i svoju duhovnu radost šire i društvenim mrežama”, istaknuo je poznati televizijski voditelj.

Vjera mi u životu puno znači i drago mi je da se u posljednje vrijeme sve više mladih vraća u crkve i svoju duhovnu radost šire i društvenim mrežama

Duhovno-duhovite večeri održavaju se četvrtkom s početkom u 19 sati, a prenose se i na Laudato TV-u.

@duhovno_duhovite_veceri #budiFRAjer #ddv #bog #spasitelj #krscanskitiktok #ljubav #foryoupage #fyp ♬ original sound – Duhovno duhovite večeri

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja