Budi dio naše mreže

Ključna riječ: don-boscovi-sinovi

VIDEO Pođimo zajedno u Baziliku Svetoga groba

Ivan Dvoraček, bogoslov Hrvatske salezijanske provincije koji se trenutno nalazi na studiju teologije u Jeruzalemu objavio je na Veliku subotu kratki video iz Bazilike Svetoga groba. Uronimo skupa s njim u tišinu Velike subote.

Don Bosco i vino

Nakon teške bolesti, koja ga je snašla u Varazzeu između 1871. i 1872., za objedom je uzimao malo vina s vodom. Vojvotkinja od Laval Montmorencyja svakoga mu je mjeseca slala dvanaest boca izvrsnog vina za oporavak, ali nikad nije sve popio; što više, od toga je častio goste i, u izvanrednim zgodama, podijelio ga s drugima za stolom. Tako se prikupila oveća količina vina koje se trošilo godinama nakon don Boscove smrti.

Osmorica salezijanskih novaka položila svoje prve redovničke zavjete

Osmorica salezijanskih novaka položila svoje prve redovničke zavjete u subotu 11. rujna u svetištu Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu. Misno slavlje predvodio je don Tihomir Šutalo, provincijal Hrvatske salezijanske provincije, uz koncelebraciju dvadesetak salezijanaca i drugih svećenika.

Salezijanska mladež zanimljivim se poklonom oprostila od asistenta Hrvoja Kolaka

"Zbog svog poznatog nadimka ‘Hrc‘, odlučili smo mu pokloniti hrčka Hrca koji je našao novu obitelj kod jednog našeg oratorijanca. Dragi Hrvoje, hvala ti na predivnih godinu dana u kojih si nam uspio ukrasti srca i u kojima smo osjetili tvoju blizinu, prijateljstvo i salezijanski duh", napisali su na svojim društvenim mrežama. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

DON IVAN BOSCO Marija je učinila čudo

Don Bosco tada zamoli prisutne da ga prate jakom vjerom i molitvom Mariji Pomoćnici kršćana. Pristupi dječakovu krevetu, pomoli se i blagoslovi ga. Ubrzo nakon toga, dječaka pusti groznica i on živnu kao da nije ni bio bolestan. Svi su bili radosni i povicima veličali sveca. On im na odlasku reče da ne zaborave zahvaliti Mariji Pomoćnici.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja