Budi dio naše mreže

Ključna riječ: don-boscovi-sinovi

Osmorica salezijanskih novaka položila svoje prve redovničke zavjete

Osmorica salezijanskih novaka položila svoje prve redovničke zavjete u subotu 11. rujna u svetištu Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu. Misno slavlje predvodio je don Tihomir Šutalo, provincijal Hrvatske salezijanske provincije, uz koncelebraciju dvadesetak salezijanaca i drugih svećenika.

Salezijanska mladež zanimljivim se poklonom oprostila od asistenta Hrvoja Kolaka

"Zbog svog poznatog nadimka ‘Hrc‘, odlučili smo mu pokloniti hrčka Hrca koji je našao novu obitelj kod jednog našeg oratorijanca. Dragi Hrvoje, hvala ti na predivnih godinu dana u kojih si nam uspio ukrasti srca i u kojima smo osjetili tvoju blizinu, prijateljstvo i salezijanski duh", napisali su na svojim društvenim mrežama. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

DON IVAN BOSCO Marija je učinila čudo

Don Bosco tada zamoli prisutne da ga prate jakom vjerom i molitvom Mariji Pomoćnici kršćana. Pristupi dječakovu krevetu, pomoli se i blagoslovi ga. Ubrzo nakon toga, dječaka pusti groznica i on živnu kao da nije ni bio bolestan. Svi su bili radosni i povicima veličali sveca. On im na odlasku reče da ne zaborave zahvaliti Mariji Pomoćnici.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja