Budi dio naše mreže

"Dragi mladi, pripremimo srca za svetkovinu Don Bosca od koje nas dijeli samo deset dana, a u svakom od njih stiže po jedan video. Pratite nas, sherajte i molite", poručuju mladi salezijanski bogoslovi iz Rima govoreći kroz smijeh kako možda čak i papu Franju ugoste u nekom od svojih videa.

/ Hana Kilijan

Jedanaestorica salezijanskih bogoslova, koji se trenutno nalaze na studiju u Rimu, ove su godine ususret svetkovini svetog Ivana Bosca, utemeljitelja salezijanske redovničke družbe poznatijim pod nazivom Don Bosco, odlučili na šaljiv način približiti lik ovoga sveca mladima. Potaknuti brojnim katoličkim blogerima i influencerima, u videu objavljenom na Facebook stranici saleziJAnac? pozvali su mlade da zajedno s njima sudjeluju u devetnici Don Boscu.

“Dragi mladi, pripremimo srca za svetkovinu Don Bosca od koje nas dijeli samo deset dana, a u svakom od njih stiže po jedan video. Pratite nas, sherajte i molite”, istaknuli su u pozivu mladima.

“Željeli smo započeti devetnicu na jedan drugačiji način i približiti mladima lik Don Bosca koji je gorio za spas njihovih duša. Cilj nam je da se mladi osjete ljubljenima od Don Bosca i da dožive kako je on svoj život potrošio za njih. Ovo je svakako i poticaj svim mladima da odgovore Gospodinu ako ih poziva u svećenički ili redovnički život“, pojasnio je bogoslov Hrvoje Kolak.

Pratite nas, no sjetite se da je sveti Don Bosco uvijek govorio – Spasi dušu i spasio si sve!

Poziv na svetost koji je Don Bosco uputio mladima privlači i danas.

“Ono što je mlade privlačilo Don Boscu su radost, jednostavnost, pristupačnost, otvorenost u dijalogu, ljubaznost i ljubav. Don Bosco je uvijek govorio da nije dovoljno samo biti s mladima, već da se mladi trebaju osjetiti voljenima”, istaknuo je naš sugovornik.

Foto: Facebook

“Kada sam upoznao lik Don Bosca, oduševilo me to što netko može toliko voljeti mlade i dati svoj život za njihovo dobro. On je cijeli svoj život dao za spas njihovih duša i živio je s ciljem da ih što više približi Bogu”, pojasnio je Kolak.

Kako je karizma salezijanaca rad na kršćanskom odgoju adolescenata i mladih, ne iznenađuje da su vrlo aktivni na društvenim mrežama te da se i na taj način žele približiti mladima.

“Stranica saleziJAnac? otvorena je kako bi se potaknula muška i ženska redovnička zvanja. Mladi nam se mogu obratiti preko Instagrama ili nam poslati poruku preko Facebooka, a mi ćemo ih uputiti svećeniku salezijancu zaduženom za promicanje duhovnih zvanja”, zaključio je bogoslov Hrvoje Kolak.

Svatko je pozvan na nešto? Koji je tvoj poziv? Zove li te možda Gospodin da postaneš salezijanac?

“Za svako ljudsko biće velika je sreća ako u životu u pravi trenutak susretne pravog čovjeka. U svijetu kojem živiš mnogo te ljudi susreće i mimoilazi, a malo tko te pogleda, zaustavi se s tobom, pogotovo ako nešto tražiš. Nitko te ne poziva kao Krist: ‘Dođi i idi za mnom!’ Govorim ti o čovjeku koji je zaustavio tisuće mladih, zadržao se s njima, pozvao ih Kristovim riječima, oduševio ih za Njega i učinio ih sretnima. Zvao se Ivan Bosco, a svi su ga od milja zvali Don Bosco”, poručuju na Facebook stranici saleziJAnac?.

Pogledajte video poruke prvoga dana devetnice i pratite Facebook stranicu saleziJAnac? svakog dana devetnice.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja