Budi dio naše mreže

Papa se često prisjeća lijepih trenutaka koje ga od djetinjstva vežu uz salezijance. Kako sam navodi upravo salezijanci su ga naučili cijeniti ljepotu, rad i vedrinu što je temelj njihova poziva utemeljena u radosnom duhu don Bosca.

/ at

Srdačan i topao pozdrav salezijancima i salezijankama papa Franjo je uputio na dan Marije Pomoćnice kršćana. “Sa zahvalnošću se spominjem duhovne formacije koju sam primio od don Boscovih sinova”, naveo je Papa misleći pritom na razdoblje iz 1949. kada je s mlađim bratom Oscarom bio u Colegio Wilfrid Barón de los Santos Ángeles, odnosno školi koju su vodili salezijanci u Buenos Airesu u Argentini, prenosi Vatican News.

Marija Pomoćnica kršćana zaštitnica je don Boscovih salezijanaca te se Papa upravo na ovaj dan posebno spomenuo salezijanaca, međutim to nije prvi put da se spomenuo njihova dobra utjecaja na vlastiti životni put.

Papa Franjo je prilikom posjeta Torina, talijanskog grada u kojem je don Bosco utemeljio red salezijanaca, u lipnju 2015. godine proslavio dvjestotu obljetnicu rođenja don Bosca. Tijekom posjeta Papa se susreo i sa salezijanskim sestrama, odnosno Kćerima Marije Pomoćnice koje je don Bosco utemeljio u zajedništvu sa sv. Marijom Dominikom Mazzarellom.

Pohvalivši službu don Bosca posvećenu mladima, Papa se prisjetio lijepih trenutaka iz djetinjstva i kako je njegova obitelj uvijek bila bliska salezijancima. Kada mu je majka bila bolesna, papa Franjo je premješten u salezijansku školu i tijekom godine koju je proveo s njima postao je vrlo vezan za taj red te su mu oni, pogotovo otac Enrico Pozzoli i Cayetano Bruno, puno pomogli na putu svećeništva.

U predgovoru knjige Evangelii gaudium s don Boscom izdane 2019., Papa je pohvalio don Boscov radosni duh koji je zadržao unatoč teškoćama koje su ga svakodnevno pratile, te se ponovno prisjetio vlastite veze sa salezijancima. Naveo je kako su ga salezijanci naučili cijeniti ljepotu, rad i vedrinu te je poručio svim salezijancima kako je upravo to temelj njihova poziva.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja