Budi dio naše mreže

"Cilj nam je da poruka Božje ljubavi dođe do što većeg broja mladi te da oni vide da je Bog živ i da ih ljubi. Također, cilj nam je da mladi upoznaju don Bosca koji je dao cijeli svoj život za mlade", rekao je bogoslov Tomislav Šimunović za Hrvatsku katoličku mrežu.

/ Ivana Markić

Dvanaestorica salezijanskih bogoslova, koji se trenutno nalaze na studiju u Rimu i ove su godine ususret svetkovini svetog Ivana Bosca, utemeljitelja salezijanske redovničke družbe poznatijim pod nazivom Don Bosco, odlučili na šaljiv način približiti lik ovoga sveca mladima. Već svima dobro poznati dvojac Tomislav Šimunović i Marko Mihoković voditelji su virtualnih devetnica i glavni za osmišljavanje videa kojeg svakodnevno objavljuju na Facebook stranici saleziJAnac?

Bogoslov Tomislav Šimunović nam je otkrio da mu je najveća motivacija za snimanje ovih videa ljubav prema mladima, a naravno prije svega ljubav prema Bogu i don Boscu.”Budući da se nalazimo trenutno u Italiji i ne možemo zbog pandemije imati veliki doticaj s mladima i ove godine smo se odlučili na ovakvu pripremu za blagdan našega utemeljitelja don Bosca. Mladi su danas na društvenim mrežama jako prisutni i ovo nam je bio najbolji način da dođemo do njih. Cilj nam je bio doći do njih pogotovo u ovoj situaciji kada smo svi udaljeni jedni od drugih kako bi im pokazali da nisu sami. Naravno, fizički kontak ne može ništa zamjeniti i nadam se da ćemo se uskoro opet okupljati u našem Oratoriju”, rekao je.

Bogoslov Marko Mihoković je drugo poznato lice ovih videa. Marko je istaknuo da im mladi šalju svoja svjedočanstva i da ih to dodatno motivira. “Možemo biti Bogu zahvalni jer smo već dobili nekoliko svjedočanstava od mladih posebno od dečkiju koji su se oduševili salezijanskakim načinom života. Bogu hvala reakcije su jako dobre i drago nam je da radimo na spasu većeg broja duša. Nama nije bitan broj pratitelja, nego nam je bitno da Isusova ljubav i naša poruka dođu do što većeg broja mladih”, naglasio je.

Bitno nam je da Isusova ljubav i naša poruka dođu do što većeg broja mladih.

Sve ono što je don Bosco živio i naučavao može pomoći mladima da budu sretni i da budu sveti.

“Cilj nam je da poruka Božje ljubavi dođe do što većeg broja mladi te da oni vide da je Bog živ i da ih ljubi. Također, cilj nam je da mladi upoznaju don Bosca koji je dao cijeli svoj život za mlade. Sve ono što je don Bosco živio i naučavao može pomoći mladima da budu sretni i da budu sveti. Mi želimo da u svemu onome što radimo i činimo naš cilj bude zaista ono što je don Bosco rekao Spasi dušu i spasio si sve“, rekao je bogoslov Tomislav Šimunović.

Bogoslov Tomislav Šimunović istaknuo je da na ovaj način žele pokazati mladima kakav je to i redovnički život. “Želimo pokazati da su salezijanci prije svega braća koja se vole i koja su radosna. Osobito nam je važno bratsko zajedništvo i da smo tu jedan za drugoga. Željeli smo na neki indirektan način pokazati kako žive salezijanci”, rekao je naš sugovornik.

Najveća sreća je u životu nasljedovati Isusa i otvoriti mu u potpunosti svoje srce.

“Imamo samo jedan život i najljepši mogući način za živjeti ga je slijediti Isusa. Najveća sreća je u životu nasljedovati Isusa i otvoriti mu u potpunosti svoje srce. Osluškivati u srcu gdje nas On to zove. Dragi mladi mi se nadamo da ćete prepoznati u srcu onaj poziv koji vam je Gospodin stavio i da ćete se predati u potpunosti Gospodinu. Najljepša stvar na svijetu je predati se Gospodinu i to onako radikalno u svećeničkom i redovničkom životu. Nikada neće izgubiti radost onaj koji se potpuno preda Isusu”, zaključio je bogoslov Marko Mihoković.

Pratite Facebook stranicu saleziJAnac? kako bi vidjeli ostale dane devetnice, ali i podržali rad salezijanskih bogoslova te omogućili da njihova poruka dođe do što većeg broja mladih.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja