Budi dio naše mreže

Osmorica salezijanskih novaka položila svoje prve redovničke zavjete u subotu 11. rujna u svetištu Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu. Misno slavlje predvodio je don Tihomir Šutalo, provincijal Hrvatske salezijanske provincije, uz koncelebraciju dvadesetak salezijanaca i drugih svećenika.

/ im/IKA

Prve zavjete dali su Mario Čamber, Marko Marija Dropuljić, Rafael Gašpar, Antonio Dominik Kajić, Karlo Oremović, Toni Pavao Petrc, Ivan Vuleta i Josip Zdilar.

Foto: Nova Eva

Iz Italije je stigao don Enrico Ponte, magistar novaka u Cole don Boscu, koji je propovijedao na misi. “Trebamo salezijance koji se ‘lome‘ za mlade, poput don Bosca.” – rekao je don Enrico, dodajući: “Budite oni koji idu ususret mladima kako bi im donijeli Isusa.” Govoreći o don Boscu koji je sav svoj život dao za mlade, don Ponte mladim salezijancima je ukazao
da je potrebno “imati žuljeve na rukama, ali i na srcu.” “Isus ne kaže ‘ostani‘, nego ‘ostanite‘. Da bi bili pravi redovnici trebate ostati u zajedništvu. Salezijanci možete biti jedino ako ćete biti skupa”,  poručio je don Enrico Ponte novim duhovnim sinovima don Bosca.

Da bi bili pravi redovnici trebate ostati u zajedništvu. Salezijanci možete biti jedino ako ćete biti skupa.

Foto: Nova Eva

Na svršetku mise u ime novaka zahvale je uputio Toni Petrc. Drugu godinu zaredom hrvatski novaci prve zavjete dali su u domovini, a ne u Italiji kako to obično biva. Razlog tomu je pandemija covida. Radost je to za salezijance, Salezijansku obitelj, obitelji, rodbinu i prijatelje novaka jer mogu sudjelovati na ovako važnom i lijepom događaju, ali i za same novake jer je broj onih koji su s njima u tom trenutku mnogo veći.

Foto: Nova Eva

Foto: Nova Eva

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja