Budi dio naše mreže

Ključna riječ: blagdan-duhova-pedesetnica

Duhovi - rođendan Crkve?

Na svetkovinu Duhova svake godine i "svjetovni", ali i vjerski portali pišu kako je to rođendan Crkve, odnosno da je silaskom Duha Svetoga na apostole nastala Crkva. Provjerili smo jesu li Duhovi uistinu dan osnutka Crkve.

Nedjelja Pedesetnice

Blagdan Duhova obilježava silazak Duha Svetoga na apostole, pedeset dana nakon Kristova uskrsnuća.

Ovo je 9 simbola Duha Svetoga u Katoličkoj Crkvi

Katolička crkva navodi devet simbola Duha Svetoga koji se najčešće koriste kako bi nam pomogli razumjeti veliko otajstvo treće osobe Presvetog Trojstva. Saznajte koji su to u nastavku.

Misli svete Mirjam od Raspetog Isusa o Duhu Svetom

"Jedna zraka Tvoje svjetlosti dovoljna je da mi pokaže Isusa onakvog kakav jest. Isus je rekao da ćeš doći neukima, a ja sam prva među neukima. Ne tražim od tebe nikakvog znanja ni mudrosti osim znanja kako pronaći Isusa i mudrosti kako ostati s Njime."

Primite Duha!

"Duh omogućuje govor, potiče na izricanje pravih riječi. Pronalazi sredstvo za uspostavljanje prave komunikacije. Mobitel i računalo, internet, radio i televizija… sve je to ipak samo sredstvo, presudan je Duh", poručuje p. Niko Bilić, profesor na zagrebačkom Fakultetu filozofije i religijskih znanosti.

DUHOVSKO BDIJENJE Evo gdje se možete pripraviti za svetkovinu Pedesetnice!

Bdijenje, lat. vigilia, znači biti budan. To je dan odnosno noć uoči neke svetkovine kada vjernici, pripravljajući se za svetkovinu, bdiju i pritom čitaju ulomke iz Svetog Pisma te mole u tišini. Najznačajnije bdijenje u čitavoj povijesti Crkve jest Uskrsno bdijenje, no Crkva također nastoji bdjeti i uz svetkovinu Božića i Duhova. Donosimo pregled nekih mjesta diljem Hrvatske u kojima će se ove godine održati duhovska bdijenja.

Blagdan Duhova - Pedesetnica

Blagdan Duhova obilježava silazak Duha Svetoga na apostole, pedeset dana nakon Kristova uskrsnuća. Crkva je započela svoj povijesni hod od Jeruzalema do svih naroda svijeta sve do kraja vremena.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja