Budi dio naše mreže

Taize nudi online susret za Pedesetnicu!

Mladi od 18 do 35 imaju priliku sudjelovati s mladima iz cijeloga svijeta na online susretu uoči Pedesetnice od 29. navečer do 31. svibnja.

/ ps/IKA
Ekumenska zajednica Taize, poznata po svome radu s mladima, poziva sve one između 18 i 35 godina da se prijave na online susret za duhovski vikend, počevši 29. svibnja u večernjim satima do 31. svibnja. Taizeov tradicionalni ljetni susret se trebao održati u Burgundiji u Francuskoj, no zbog pandemije koronavirusa i ograničenja kretanja u mnogim zemljama, odlučili su pružiti sadržaje virtualnim putem.

Program susreta sličan je onome redovitih okupljanja u organizaciji braće iz Taizea – molitva, kateheze u manjim skupinama i tematska razmatranja, namijenjen u prvom redu uzrastu od 18 do 25 godina. 

Ekumensku zajednicu u Francuskoj osnovao je brat Roger godine 1940. Mjesto Taize na jugu francuske Burgundije danas okuplja više od stotinu braće, katolika i protestanata, iz 30 zemalja svijetaUzdržavaju se vlastitim radom i brinu se o siromašnima te organiziraju susrete za mlade bogate duhovnim i zabavnim programom. Svake godine zajednica organizira Hodočašće povjerenja na zemlji, gdje se za vrijeme zimskih praznika, tj. oko Nove godine, okuplja veliki broj mladih kršćana.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja