Budi dio naše mreže

DUHOVSKO BDIJENJE Evo gdje se možete pripraviti za svetkovinu Pedesetnice!

Bdijenje, lat. vigilia, znači biti budan. To je dan odnosno noć uoči neke svetkovine kada vjernici, pripravljajući se za svetkovinu, bdiju i pritom čitaju ulomke iz Svetog Pisma te mole u tišini. Najznačajnije bdijenje u čitavoj povijesti Crkve jest Uskrsno bdijenje, no Crkva također nastoji bdjeti i uz svetkovinu Božića i Duhova. Donosimo pregled nekih mjesta diljem Hrvatske u kojima će se ove godine održati duhovska bdijenja.

/ hk

Duhovsko bdijenje u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkim Remetama održat će se u subotu, 30. svibnja, nakon misnog slavlja u 18.30 sati tijekom kojeg će biti podijeljeni sakramenti katekumenima. Misu i molitvu pjesmom će animirati molitvena zajednica “Duhovni kutak”.

U Župi Presvetog Srca Isusova u Zagrebu duhovsko bdijenje započet će u subotu, 30. svibnja, u Velikoj dvorani u 23 sata.

Foto: SKAC Palma

U Kući susreta Tabor u Samoboru duhovsko bdijenje započet će u subotu, 30. svibnja, u 20 sati klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a u 21 sat slavit će se misa bdijenja. Duhovsko bdijenje slavit će se uz pridržavanje mjera za sprječavanje širenja epidemije Covid-19. S obzirom na ograničeni broj ljudi koji može sudjelovati na bdijenju i misi, najaviti se možete u tajništvu na broj 091 5986972.

U subotu, 30. svibnja, fra Ante Vučković će predvoditi misno slavlje u 19 sati u Župi Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu. Duhovsko bdijenje s nagovorom započet će u 20 sati.

Foto: Sveta Mati Slobode – Župa Duha Svetoga

U Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama duhovsko će bdijenje započeti u subotu, 30. svibnja, u 20 sati. Bdijenje će molitvom i pjesmom animirati mladi.

Foto: Župa Molve

U organizaciji Duhosa, u subotu 30. svibnja, u Župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku održat će se duhovsko bdijenje za studente i mlade s početkom u 20 sati. Program će početi u 20 sati sa slavljenjem, nakon kojeg će uslijediti svjedočanstvo mladog bračnog para Klare i Mate Iličić. Zatim će euharistijsko slavlje predvoditi studentski kapelan Mario Žigman, a propovijedat će sveučilišni kapelan vlč. doc. dr. Davor Vuković. Program će završiti euharistijskim klanjanjem i druženjem. Prije misnog slavlja za sakrament pomirenja na raspolaganju će biti više svećenika.

U Župi sv. Petra i Pavla apostola u Osijeku duhovsko će bdijenje započeti u subotu, 30. svibnja, u 20 sati.

Duhovsko bdijenje s početkom u 20 sati održat će se u varaždinskoj katedrali Uznesenja blažene Djevice Marije na nebo u subotu, 30. svibnja. Za vrijeme bdijenje bit će moguće pristupiti sakramentu ispovijedi. U 22.15 sati mjesni biskup mons. Bože Radoš predvodit će misno slavlje.

Foto: Varaždinska biskupija

U Župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu duhovsko će bdijenje započeti u subotu, 30. svibnja, s početkom u 20 sati.

Duhovsko bdijenje za mlade s početkom u 20 sati održat će se u crkvi Sv. Dimitrija u Zadru u subotu, 30. svibnja. Misno slavlje predvodit će don Zvonimir Mikulić, a pjesmom će animirati zbor mladih Sv. Stošije.

Foto: Katolički INFO ZADAR

U Župi sv. Stjepana i samostanu Sv. Frane u Splitu duhovska misa bdijenja u subotu, 30. svibnja, slavit će se s početkom u 21.30 sati.

Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije u subotu, 30. svibnja, u dominikanskoj crkvi Sv. Jeronima u Rijeci organizira duhovsko bdijenje za mlade. Misno slavlje u 21 sat predvodit će studentski kapelan fra Ivan Dominik Iličić. Nakon mise bit će klanjanje koje će predvoditi povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende.

Foto: Riječka nadbiskupija

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja