Budi dio naše mreže

Bdijenje, lat. vigilia, znači biti budan. To je dan odnosno noć uoči neke svetkovine kada vjernici, pripravljajući se za svetkovinu, bdiju i pritom čitaju ulomke iz Svetog Pisma te mole u tišini. Najznačajnije bdijenje u čitavoj povijesti Crkve jest Uskrsno bdijenje, no Crkva također nastoji bdjeti i uz svetkovinu Božića i Duhova. Donosimo pregled nekih mjesta diljem Hrvatske u kojima će se ove godine održati duhovska bdijenja.

/ hk

Duhovsko bdijenje u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkim Remetama održat će se u subotu, 30. svibnja, nakon misnog slavlja u 18.30 sati tijekom kojeg će biti podijeljeni sakramenti katekumenima. Misu i molitvu pjesmom će animirati molitvena zajednica “Duhovni kutak”.

U Župi Presvetog Srca Isusova u Zagrebu duhovsko bdijenje započet će u subotu, 30. svibnja, u Velikoj dvorani u 23 sata.

Foto: SKAC Palma

U Kući susreta Tabor u Samoboru duhovsko bdijenje započet će u subotu, 30. svibnja, u 20 sati klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a u 21 sat slavit će se misa bdijenja. Duhovsko bdijenje slavit će se uz pridržavanje mjera za sprječavanje širenja epidemije Covid-19. S obzirom na ograničeni broj ljudi koji može sudjelovati na bdijenju i misi, najaviti se možete u tajništvu na broj 091 5986972.

U subotu, 30. svibnja, fra Ante Vučković će predvoditi misno slavlje u 19 sati u Župi Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu. Duhovsko bdijenje s nagovorom započet će u 20 sati.

Foto: Sveta Mati Slobode – Župa Duha Svetoga

U Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama duhovsko će bdijenje započeti u subotu, 30. svibnja, u 20 sati. Bdijenje će molitvom i pjesmom animirati mladi.

Foto: Župa Molve

U organizaciji Duhosa, u subotu 30. svibnja, u Župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku održat će se duhovsko bdijenje za studente i mlade s početkom u 20 sati. Program će početi u 20 sati sa slavljenjem, nakon kojeg će uslijediti svjedočanstvo mladog bračnog para Klare i Mate Iličić. Zatim će euharistijsko slavlje predvoditi studentski kapelan Mario Žigman, a propovijedat će sveučilišni kapelan vlč. doc. dr. Davor Vuković. Program će završiti euharistijskim klanjanjem i druženjem. Prije misnog slavlja za sakrament pomirenja na raspolaganju će biti više svećenika.

U Župi sv. Petra i Pavla apostola u Osijeku duhovsko će bdijenje započeti u subotu, 30. svibnja, u 20 sati.

Duhovsko bdijenje s početkom u 20 sati održat će se u varaždinskoj katedrali Uznesenja blažene Djevice Marije na nebo u subotu, 30. svibnja. Za vrijeme bdijenje bit će moguće pristupiti sakramentu ispovijedi. U 22.15 sati mjesni biskup mons. Bože Radoš predvodit će misno slavlje.

Foto: Varaždinska biskupija

U Župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu duhovsko će bdijenje započeti u subotu, 30. svibnja, s početkom u 20 sati.

Duhovsko bdijenje za mlade s početkom u 20 sati održat će se u crkvi Sv. Dimitrija u Zadru u subotu, 30. svibnja. Misno slavlje predvodit će don Zvonimir Mikulić, a pjesmom će animirati zbor mladih Sv. Stošije.

Foto: Katolički INFO ZADAR

U Župi sv. Stjepana i samostanu Sv. Frane u Splitu duhovska misa bdijenja u subotu, 30. svibnja, slavit će se s početkom u 21.30 sati.

Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije u subotu, 30. svibnja, u dominikanskoj crkvi Sv. Jeronima u Rijeci organizira duhovsko bdijenje za mlade. Misno slavlje u 21 sat predvodit će studentski kapelan fra Ivan Dominik Iličić. Nakon mise bit će klanjanje koje će predvoditi povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende.

Foto: Riječka nadbiskupija

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja