Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bazilika-srca-isusova

Bazilika Srca Isusova u Zagrebu ponovno otvorena za vjernike

Na Blagdan Krista Kralja, u nedjelju 21. studenog 2021. godine, bazilika Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu otvorila je svoja vrata vjernicima i pjesmi proslavom nedjeljne liturgije. Dugih 20 mjeseci njezin je prostor odzvanjao građevinskim radovima, mehanizacijom i kontroliranim detonacijama. Proces hitne sanacije uključivao je ponajviše miniranje svoda, za što je trebalo izvršiti dugotrajne i opsežne pripremne radnje uz nabavku skele za pročelje, zvonike, svetište i kor. Završetkom ovog procesa bazilika je osigurana od novih potresa, učvršćeni su joj tornjevi, a slijedi izrada glavnog projekta i nastavak njezine obnove.

VIDEO Obnova bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu slijedi u siječnju

Rušenje svoda bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu uspješno se odvilo u utorak, 28. rujna, u sklopu projekta naziva "Građevinski projekt hitne sanacije” izrađenog u srpnju 2020. godine na čelu s ing. Josipom Galićem. O provedenom rušenju i budućim planovima dan nakon miniranja na konferenciji za novinare govorili su uz Galića, izvođač radova obaranja svoda Marinko Dusper iz firme "Karabit" te voditelj cjelokupne obnove bazilike pater Damir Kočiš.

ANAMARIJA CAREVIĆ Žrtva zagrebačkog potresa nadahnula izgradnju pastoralnog centra

Godinu dana nakon razornog potresa u Zagrebu, prisjećamo se i života mlade Anamarije Carević, jedine žrtve potresa. Župa Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj na poseban način će odati spomen njihovoj mladoj župljanki i to izgradnjom novog pastoralnog centra u kojem će mladi pronaći uz Baziliku Srca Isusova svoj drugi dom, baš poput Anamarije.

Naučite kako razlučivati duhove, donositi odluke i praktično živjeti duhovnosti

"Tu imamo pitanje duhovnosti, molitve, meditacije, života i djela sv. Ignacija, zatim dimenziju razlučivanja, donošenja odluka i razlikovanja duhova. Treća dimenzija je akcija - kako tu duhovnost stavljamo u praktičan život", rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu p. Tvrtko Barun na predstavljanju portala ignacijevske duhovnosti.

Kada je vidio prostitutku s krunicom shvatio je kako Isus sve ljude vidi i voli više nego što ćemo ikada moći razumjeti

„Navikla sam da me muškarci gledaju kao ropkinju i kao da ne vrijedim ništa. To je moj život. Voljela bih večeras biti sa svojom obitelji. Imati nekoga koga ću voljeti. Nekoga tko će voljeti mene. Voljela bih. Ali večeras ću opet otići u nečiji stan i ne znati hoću li ostati živa (...) Postoji netko tko me ne gleda tako - Isus“, dio je to priče Mateja Lovrića koji je na svom Facebook profilu podijelio što zaista znači ljubav Kristova.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja