Budi dio naše mreže

Ključna riječ: anamarija-carevic

Misa i koncert u spomen na Anamariju Carević

Misa i koncert za Anamariju Carević koja se preselila na nebo prije tri godine održani su u četvrtak, 23. ožujka. Na misi je svirao njen tamburaški orkestar, a njena tamburica i note s njenim imenom koje još uvijek čuvaju njene prijateljice, odavale su dojam da će se pojavit odnekud svaki časak i da je tu negdje iza ugla. Bila je ona prisutna u Duhu pa ovaj osjećaj i nije jako daleko od istine.

Maturanti NKG-a obilježili spomen na treću obljetnicu smrti Anamarije Carević

Na treću obljetnicu smrti Anamarije Carević, tragično preminule 15-godišnje djevojke koja je, kao tadašnja učenica prvog razreda Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti na zagrebačkoj Šalati, jedina žrtva potresa koji je pogodio grad Zagreb i njegovu širu okolicu 22. ožujka 2020. godine, slavljena je misa zadušnica u župi sv. Klare u Zagrebu gdje se, na obližnjem groblju, nalazi i njeno posljednje počivalište na kojem iščekuje uskrsnuće mrtvih, vjeroispovijest koju je pokojnica za života vjerno ispovijedala.

ANAMARIJA CAREVIĆ Njena je prerana smrt nadahnula mnoge na činjenje dobra

Život djevojčice Anamarije Carević (15) iz Đorđićeve ulice u centru Zagreba ugasio se 23. ožujka 2020. godine nakon razornog potresa koji je dan ranije, prije tri godine, pogodio metropolu u jutarnjim satima. Na nju su se urušili komadi dimnjaka dok je spavala. Hitna ju je odvela u bolnicu, ali ozljede su bile preteške. Preminula je idući dan. Anamarija Carević oplemenila je živote svojih najbližih te školskih kolega u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti i vjernike iz župne zajednice župe Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj.

Proslavljen Dan NKG-a i spomen na drugu obljetnicu smrti učenice Anamarije Carević

Profesori, učenici i djelatnici Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti u Zagrebu u srijedu, 23. ožujka, obilježili su Dan škole misnim slavljem koje je u dvorištu školskog kompleksa predvodio vlč. Marko Čolak, upravitelj župe bl. Ivana Merza u zagrebačkom naselju Špansko. Slavlju su se priključili i odgojitelji te pitomci Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu iz čijeg je okrilja i nastala već spomenuta gimnazija.

Donatorski koncert Mozartov Requiem - za obnovu bazilike Srca Isusova

Na drugu godišnjicu zagrebačkog potresa, 22. ožujka u 20 sati, Zaklada "Anamarija Carević" organizira donatorski koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Akademski zbor Bazilike Srca Isusova PALMA redovito pjeva na misnim slavljima u Bazilici, a za ovu prigodu pozvao je i nekadašnje članove da se pridruže zboru i Orkestru Bazilike Srca Isusova. Kao solisti nastupit će Daria Auguštan, Emilia Rukavina, Domagoj Dorotić te Luciano Batinić, a izvedbom će ravnati nekadašnji dugogodišnji voditelj Zbora, dirigent Robert Homen.

ANAMARIJA CAREVIĆ Žrtva zagrebačkog potresa nadahnula izgradnju pastoralnog centra

Godinu dana nakon razornog potresa u Zagrebu, prisjećamo se i života mlade Anamarije Carević, jedine žrtve potresa. Župa Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj na poseban način će odati spomen njihovoj mladoj župljanki i to izgradnjom novog pastoralnog centra u kojem će mladi pronaći uz Baziliku Srca Isusova svoj drugi dom, baš poput Anamarije.

Gazde posvetili pjesmu djevojčici Anamariji, jedinoj žrtvi prošlogodišnjeg potresa u Zagrebu

Život djevojčice Anamarije Carević (15) iz Đorđićeve ulice u centru Zagreba ugasio se u ponedjeljak 23. ožujka 2020. godine nakon razornog potresa koji je dan ranije, na današnji dan prije točno godinu dana, pogodio metropolu u jutarnjim satima. Na nju su se urušili komadi dimnjaka dok je spavala. Hitna ju je odvela u bolnicu, ali ozljede su bile preteške. Preminula je drugi dan.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja