Budi dio naše mreže

U spotu možemo vidjeti mural koji krasi njenu osnovnu školu Dr. Ivan Merz i smješi se prolaznicima, oblake kroz koje probija sunce, kao da nas blago gleda sa Gospodinom iz visina, i Anamarijinu omiljenu Palmu, kako iz milja u zajednici zovu Palmotićevu Baziliku koja joj je bila drugi dom.

/ lm

Na treću godišnjicu prerane tragične smrti Anamarije Carević, jedine žrtve potresa, Alan Hržica sa suradnicima izbacio je novi spot “Samo ljubav ostaje” posvećen Anamariji uz podršku Zaklade “Anamarija Carević” koja je ovu pjesmu proglasila svojom službenom pjesmom.

Lani, na drugu godišnjicu pjesma je premjerno izvedena na misi u Palmotićevoj Bazilici uz gitarsku pratnju Andreja Grozdanova i samo Alanov glas. Reakcije su bile od oduševljenja do tuge, ganuća i suza.

Pjesma je sada dobila i prigodni spot koji prati Anamarijino kretanje u jednom prosječnom danu, od crkve do škole. U spotu možemo vidjeti mural koji krasi njenu osnovnu školu Dr. Ivan Merz i smješi se prolaznicima, oblake kroz koje probija sunce, kao da nas blago gleda sa Gospodinom iz visina, i Anamarijinu omiljenu Palmu, kako iz milja u zajednici zovu Palmotićevu Baziliku koja joj je bila drugi dom.

Osjećamo Anamariju kao da je tu među nama i samo šta se nije pojavila a ipak nema je u fizičkom smislu, osjećamo je srcem

Ondje je rado sretala župnika Ivana Matića kao i svoje prijateljice iz tamburaškog orkestra u kojem je svirala, članove Molitvene zajednice Srce Isusovo, SKAC, Akademski zbor Palma, s kojima se mimoilazila svakodnevno, a i članove mnogih drugih zajednica koje djeluju u Palmi.

Na snimanju su se Alan i suradnici borili s hladnoćom i kišom, ali kako navode, to je život, jedna mjena lijepih i toplih, ali i onih manje sunčanih, hladnih dana. „Na sličan način osjećamo Anamariju kao da je tu među nama i samo šta se nije pojavila a ipak nema je u fizičkom smislu, osjećamo je srcem“,  poručuju iz zajednice Srce Isusovo.

Pastoralni centar za mlade jednoga dana nosit će Anamarijino ime.

Tekst pjesme potpisuje Dobrila Zvonarek, župljanka Palmotićeve župe i volonterka u Zakladi “Anamarija Carević” kojoj ovi stihovi nisu prvi koje je napisala, kao ni prvi koji su uglazbljeni. Alan Hržica, glazbeni predvodnik duhovne glazbe, sjajan interpretator, u ovom slučaju autor glazbe i tvorac mnogih pjesama koje slave Gospodina. Gitarom je pjesmu obogatio Andrej Grozdanov, dobitnik ovogodišnjeg Porina za najbolji album popularne duhovne glazbe. Za spot je zadužen Milo Ostović i njegova sjajna ekipa. Autori pjesme odrekli su se tantiema u korist Zaklade “Anamarije Carević”.

Ova pjesma svjedok je Anamarijinog životnog primjera i njezine vjere u Gospodina, a iz zajednice navode kako će pastoralni centar koji je u procesu izgradnje u čast Anamariji jednoga dana nositi njezino ime.

Pogledajte spot za pjesmu:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja