Budi dio naše mreže

Ključna riječ: diana-tikvic

ARGUMENTI 60. obljetnica Glasa Koncila

Glas Koncila nastao je kao bilten "Glas s koncila" iz želje za tjednim izvještavanjem o događanjima na Drugom vatikanskom koncilu. Proživio je brojne izazove, pokušaje ušutkivanja i progone, te u šezdeset godina ostavio snažan trag u crkvenoj i društvenoj stvarnosti. O Glasu Koncila govorili su glavni urednik Branimir Stanić, doc. dr. sc. Anto Mikić, s Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta i dr. sc. Marina Katinić Pleić, novinarka Glasa Koncila. Urednica emisije bila je Diana Tikvić.

Na Sinodi u Vatikanu promišlja se o budućnosti Crkve

Na blagdan svetoga Franje počela je u Vatikanu Redovna glavna skupština Biskupske sinode na kojoj Katolička Crkva promišlja o sinodalnosti; zajedništvu, sudjelovanju i poslanju. O tim temama u emisiji "Susret u dijalogu" na Hrvatskom radiju 1 govorili su u ponedjeljak, 9. listopada, prof. dr. sc. Ana Thea Filipović, pročelnica Katedre religijske pedagogije i katehetike Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; dr. sc. Branko Jurić, vicerektor Papinskog zavoda Campo Santo Teutonico u Vatikanu i Diana Tikvić, izaslanica Hrvatske biskupske konferencije na Europskoj kontinentalnoj skupštini Sinode o sinodalnosti i urednica na Hrvatskoj katoličkoj mreži. Urednica emisije je Blaženka Jančić.

Palijativna skrb - gorući problem društva

Dostojanstvo umiranja bila je tema prvih ovoseznoskih Argumenata. U emisji su gostovali: Olivera Kapetanović, stručna voditeljica za psihosocijalnu podršku u udruzi volontera u palijativnoj skrbi 'La Verna', anesteziolog dr. Ivanom Bekavac, nekadašnji zamjenik ministra zdravstva i vlč. doc. dr. Odilonom Singbom s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta. Urednica emisije bila je Diana Tikvić.

HKR-ova urednica Diana Tikvić dobitnica nagrade "Svjetionik" Hrvatske mreže protiv siromaštva

'Posebno mi je važno da su o nagradi Svjetionik odlučivali članovi s iskustvom siromaštva. U današnjem svijetu prepunom informacija i konstantnoj borbi za pričom koja će pobuditi interes čitatelja, slušatelja i gledatelja, u opasnosti smo i mi novinari, i oni koji konzumiraju sadržaj, da ljudi i njihovi životi i životne situacije postaju samo priče. Da od priče ne vidimo čovjeka', istaknula je naša nagrađena novinarka Diana Tikvić.

Premijerno prikazan film o djelovanju Informativne katoličke agencije u proteklih 30 godina

Hrvatska biskupska konferencija ustanovila je Informativnu katoličku agenciju 22. travnja 1993. godine kako bi svojim djelovanjem pridonijela unutarcrkvenoj komunikaciji te komunikaciji Crkve s društvom u cjelini. Osnivanje IKA-e povijesni je događaj jer je početkom njezina djelovanja obogaćen tadašnji relativno oskudan informativni crkveni medijski prostor.

Kako žive osobe starije životne dobi u Hrvatskoj?

Prema Popisu stanovništva iz 2021. godine, objavljenom u 2022. godini, 22,45% stanovnika RH u dobi je od 65 i više godina, a prema statistikama više nego svaka druga starija osoba koja živi sama u riziku je od siromaštva. U porastu je i obiteljsko nasilje prema starijima, velike su liste čekanja za domove za starije te se bilježe sve brojnije pritužbe na sklopljene ugovore o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju.

Božićni program Hrvatskoga katoličkog radija

Hrvatski katolički radio od subote, 24. prosinca počinje s emitiranjem posebnoga Božićnog programa tijekom kojeg ćemo se pripraviti za rođenje Kristovo te ga proslaviti u zajedništvu s našim slušateljima i ljudima dobre volje. Pripremljen je bogat duhovni, zabavni i glazbeni program, vrijedne nagrade te radostan ulazak u Novu godinu.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja