Budi dio naše mreže

Ključna riječ: diana-tikvic

Psihijatrica Zrinka Ćavar: Svi imamo potrebu za socijalizacijom, a digitalne mreže su socijalizacija koja osiromašuje

Kako vrijeme provedeno na društvenim mrežama utječe na naše mentalno zdravlje, posebno na mentalno zdravlje djece i mladih, njihov razvoj i njihovu samosvijest? Na koji način se prepoznaje ovisnost o internetu i kako je se osloboditi? Kako na djecu i mlade utječe elektroničko nasilje, izbacivanje iz aplikacija za dopisivanje ili vrijeđanje u takvim grupama? Ovo su samo neka od pitanja o kojima se razgovaralo u Argumentima, 24. listopada, urednice Diane Tikvić.

Argumenti HKR-a o ulozi djedova i baka u odgoju djece

Što bake i djedovi dobivaju od unuka, a što unuci od njih? Trebaju li djedovi i bake unucima “sve dopuštati” i “razmaziti” ih, trebaju li ih odgajati ili samo u njima uživati i imaju li pravo bake i djedovi reći da su se zasitili odgoja i male djece i odbiti čuvati unučad? To su samo neka od pitanja na koje su odgovore u Argumentima ponudili: dr. sc. Marija Crnković, klinički psiholog, voditeljica Odjela za dijagnostiku i tretman Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, Ivanka Samardžić, majka četvero djece, baka devetero unučadi i Stjepan Lice, otac troje djece, djed sedmero unučadi. Emisiju je uredila Diana Tikvić.

DIANA TIKVIĆ Bog je u smrti moga brata ubrao najljepši cvijet na livadi

Na drugi četvrtak mjeseca ožujka, s početkom u 20.00 sati, u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu, započeo je novi ciklus "Susreta vjere" za ovu školsku i vjeronaučnu godinu čija je gošća večeri bila Diana Tikvić, urednica novih medija na Hrvatskoj katoličkoj mreži.

Djeca sa srčanim manama – mali ratnici u velikoj borbi za život

Otkrivanje bolesti, rano liječenje i uredno praćenje od velike su važnosti za djecu sa srčanim manama. U Hrvatskoj je skrb o takvoj djeci na visokoj razini, što pokazuje podatak da preko 90% djece doživi odraslu dob. Od velike pomoći malim pacijentima i njihovim roditeljima je i Udruga Veliko srce malom srcu.

DIANA TIKVIĆ Ako imate neku neuslišanu molitvu nemojte odustati od Boga i od sebe

Evangelizacijska zajednica Sveti Duh i fra Stjepan Brčina i ovu godinu organiziraju niz predavanja u sklopu Duhovno-duhovitih večeri na župi sv. Antuna Padovanskog s ciljem kršćanske pripreme za dan zaljubljenih. Prva tema bila je na rasporedu u četvrtak, 13. siječnja, a gost predavač bila je Diana Tikivć, urednica novih medija na Hrvatskoj katoličkoj mreži, koja je s mladima podijelila svoje iskustvo zaljubljivanja i braka.

HKM-ova urednica Diana Tikvić u "Otvorenom": Duh Sveti vodi Crkvu i nadahnjuje sve odluke

Nakon 28 godina mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić predao je u ponedjeljak, 14. rujna, dužnost svojem nasljedniku hvarskom biskupu Petru Paliću, najmlađem u Hrvatskoj. U srijedu će Ante Jozić, apostolski nuncij u Bjelorusiji, biti zaređen za biskupa. U HRT-ovoj emisiji "Otvoreno" u ponedjeljak na temu: "Pomlađuje li se Crkva u Hrvatskoj? Kako na Katoličku Crkvu u Hrvatskoj gleda papa Franjo?" govorili su doc. dr. sc. s Hrvatskog katoličkog sveučilišta Anto Mikić, urednica na Hrvatskoj katoličkoj mreži Diana Tikvić, novinar Večernjeg lista Darko Pavičić, dopisnik iz Rima Silvije Tomašević te fra Ivan Lotar. Emisiju je uredio i vodio Damir Smrtić.

Kako nadvladati psihološke posljedice karantene?

Karantena, kao ultimativni oblik zabrane kretanja, može dovesti do psihičkih poremećaja čak i kod sasvim zdravih ljudi, a eventualne posljedice su tek pred nama. Iskustvo potresa na području Zagreba i okolice, gubitak radnih mjesta ili strah od njihovih gubitaka, nervoza i napetost u obitelji te posttraumatski poremećaji kod djece, koje stručnjaci predviđaju za jesen, neke su od tema o kojima se razgovaralo u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija, u kojoj su 26. svibnja sudjelovali: mr. sc. Roberta Brusić Pavičić i doc. dr. sc. Josip Bošnjaković. Emisiju je uredila i vodila Diana Tikvić.

Sredstva društvenih komunikacija mjesto dijaloga Crkve i svijeta

Jesu li mediji mjesto susreta Crkve i svijeta? - bila je tema emisije Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u kojoj su 28. siječnja sudjelovali pročelnik Odjela za komunikologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu izv. prof. dr. sc. Jerko Valković, predstojnik Odsjeka za komunikologiju na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu te predsjednik Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu i voditelj krovnog projekta „Djeca medija“ prof. dr. sc. Danijel Labaš kao i autor knjige „Evangelizacija u digitalnom dobu – Crkva, mediji i odnosi s javnošću“ doktor informacijsko-komunikacijskih znanosti i odnosa s javnošću i župnik na Kočerinu hercegovački franjevac dr. sc. fra Mario Knezović. Emisiju je uredila i vodila Diana Tikvić.

Rak pluća je izlječiv ako se dijagnosticira u ranoj fazi!

Kampanja „Udahni za život” koja promovira Nacionalni program za probir i rano otkrivanje raka pluća s ciljem njegove prevencije i izlječenja, bila je povod da se u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija 21. siječnja progovori o ovoj zloćudnoj bolesti koja je vodeći uzrok smrti među svim karcinomima u žena i muškaraca. U emisijI su gostovali pročelnik Zavoda za tumore pluća i sredoprsja KBC-a Zagreb prof. dr. Marko Jakopović, glavna medicinska sestra Zavoda za tumore pluća, KBC Zagreb i predsjednica Udruge Jedra, udruge oboljelih od raka pluća i drugih bolesti pluća Sandra Karabatić i radiolog s odjela Kardiotorakalne radiologije KBC-a Zagreb dr. sc. Ante Marušić. Emisiju je uredila i vodila Diana Tikvić.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja