Budi dio naše mreže

Umirovljeni hrvatski branitelj Dražen Mikšić: Dok god budem živ i u mogućnosti bavit ću se sportom

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote", koju je uredio i vodio Borna Marinić, u srijedu, 21. listopada, gostovao je umirovljeni hrvatski branitelj i stopostotni ratni vojni invalid Dražen Mikšić.

/ im

Borna Marinić i Dražen Mikšić

Dražen Mikšić odrastao je u Karlovcu gdje ga je s 28 godina zatekao rat i preokrenuo mu život. Upornost, skromnost, strpljenje, pozitivan stav samo je nešto od onoga što možemo prepoznati kod njega.

“Prije rata trenirao sam nogomet prvi klub mi je bio Mostanje u Karlovcu, a kasnije sam prešao u nogometni klub Karlovac gdje sam igrao skoro profesionalno. Imali smo neke zapažene rezultate”, rekao je Mikšić.

Otkrio je kako se zajedno s prijateljima prijavio u obranu domovine.

Geler granate haubice me je pogodio, stradala mi je leđna moždina te je geler probio u desno plućno krilo

“Karlovac je grad koji je cijelo vrijeme bio na prvoj crti. U Karlovcu i okolici je preko 40 vojarni. Sam Bog i Blažena Djevica Marija sačuvali su da Karlovac ne padne. U jednom trenutku je bio izjednačen broj stanovnika i vojnika. Ranjen sam na rijeci Korani prema Donjem Mekušju. Paradoks je da sam ranjen 28. prosinca jer sam za Božić bio sam loše i imao sam temperaturu, a od doktora sam dobio poštedu tjedan dana. Trebao sam se vratiti tek 28. navečer. da ostanem tjedan dana doma. Međutim ja sam bio doma i bio sam toliko nervozan i vratio sam se 27. ujutro, a 28. sam ranjen. Geler granate haubice me je pogodio, stradala mi je leđna moždina te je geler probio u desno plućno krilo”, prisjetio se naš sugovornik.

Dražen Mikišć ispričao je kako je proces rehabilitacije bio dugotrajan, ali ga to nije spriječilo da se vrati sportu.

“Prvi put sam reket uzeo kad sam završio u invalidskim kolicima. Nakon toga sam 1995. zaigrao na državnom prvenstvu, a od 1997. sam član Hrvatske paraolimpijske reprezentacije. Dok mi Bog i Blažena Djevica Marija daju zdravlja i dok budem u mogućnosti uvijek ću igrati tenis. Najveća čast mi je nastupiti za hrvatsku reprezentaciji”, rekao je Mikšić.

Naglasio je kako je s reprezentacijom proputovao sve kontinente i stekao mnogobrojne prijatelje.

„Sve je u glavi, glava je bila čista, a uz pomoć obitelji sve je to lakše, uživam u svemu i velika su mi potpora u životu”, istaknuo je hrvatski umirovljeni branitelj Mikšić.

Dok god budem živ i u mogućnosti siguran sam da ću se baviti tenisom u kolicima

Objasnio je da je tenis skup sport, a pomoć za kupnju invalidskih kolica za tenis dalo mu je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

„Dok god budem živ i u mogućnosti siguran sam da ću se baviti tenisom u kolicima i ostalim sportovima. Dok god budem u mogućnosti sport će biti sa mnom”, zaključio je Mikšić.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja