Budi dio naše mreže

Ključna riječ: borna-marinic

Vukovar je najveća podnesena žrtva za slobodnu i neovisnu Hrvatsku!

U godini smo velikih obljetnica obrambeno-oslobodilačkog Domovinskog rata koji čini temelj moderne hrvatske države. Sutra obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Tim povodom u emisiji Argumenti govorilo se o odnosu mladih naraštaja prema Domovinskom ratu.

Povjesničar Borna Marinić: Domoljublje i vjera kroz povijest usko su povezani

“Iznimno je važno da se Hrvatski katolički radio bavi temom Domovinskoga rata jer su domoljublje i vjera kroz povijest usko povezani”, poručio je urednik emisije “Domoljubne minute” HKR-a Borna Marinić. Emisija je to koja svakodnevno u 14 sati i 30 minuta donosi nepoznate priče o već poznatim događajima Domovinskog rata te otkriva javnosti detalje o herojima koji su položili svoje živote na oltar Domovine.

Pregled važnih događaja

16. srpnja 1992. Hrvatska Vlada na sjednici pod predsjedanjem premijera Franje Gregurića donijela je Uredbu o izmjenama i dopunama Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća, prema kojoj će invalidi i obitelji poginulih dobiti dionice besplatno, a seljaci u pravima biti izjednačeni s zaposlenima. Vlada je posebnu pozornost pridala odnosima s Republikom Slovenijom.

Samopouzdanje i samopoštovanje mogu se steći!

"Biti samopouzdan – hrabrost ili oholost?" bila je tema Novih valova dobrote Hrvatskoga katoličkog radija u kojima je 19. travnja gostovala Sara Peranić, diplomirana socijalna pedagoginja i edukantica za psihoterapeutkinju.

Mladen Pavlović: Nikada se ne smije odustati od snova!

Stopostotni hrvatski ratni vojni invalid I. skupine Mladen Pavlović bio je gost Novih valova dobrote HKR-a u srijedu, 4. studenoga. Iako je u ratu ostao bez obje šake, on danas živi život punim plućima, a posljednjih godina vozi biciklistički maraton od Zagreba do Vukovara, u sjećanje na žrtvu tog grada-heroja.

Borna Marinić: "Čast je dati svoj skroman doprinos u stvaranju sadržaja za Vukovarski vodotoranj"

Nakon svečanog otvorenja obnovljenog Vukovarskog vodotornja, povjesničar i suradnik HKM-a Borna Marinić na društvenim je mrežama poručio: "Taj simbol stradanja i otpora grada na Dunavu nije se srušio pod stotinama pogodaka granata već je nastavio ponosno prkositi zlu koje se nadvilo nad grad. Mnogo godina kasnije mladić koji nije bio niti rođen za vrijeme bitke za Vukovar dobio je privilegiju kreirati dio sadržaja koji će se emitirati na vrhu vodotornja preko velikih ekrana. Ponos, sreća i zadovoljstvo što sam sudjelovao u ovom projektu surađujući s profesionalcima s fotografije". Saznajte kako se uključio u projekt te koji vas sadržaji očekuju kod vodotornja!

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja