Budi dio naše mreže

VIDEO Spot posvećen žrtvi Vukovara: "Molitva za ravnicu"

Članovi Klape "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice odlučili su ove godine obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. tako što su spot za novu pjesmu snimili i posvetili Vukovaru.

/ at

Klapa “Sveti Juraj” HRM u suradnji sa studijem Design D iz Vukovara snimila je spot za novu pjesmu “Molitva za ravnicu” koja je javnosti premijerno prikazana ususret ovogodišnjem obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Grad Vukovar zahvalan je i ponosan što Klapa “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice sjećanje na Domovinski rat svojim djelovanjem čuva od zaborava. Željom da spot za pjesmu “Molitva za ravnicu” snime upravo na lokacijama našega grada, članovi Klape su pokazali poštovanje prema žrtvi i imenu Vukovara, piše na službenim stranicama Grada Vukovara.

“Vjerujem da će se spot i pjesma svidjeti upravo onima kojima je posvećena, a to su prvenstveno hrvatski branitelji Vukovara, članovi obitelji poginulih i nestalih, ali i svim hrvatskim domoljubima ma gdje bili“ rekao je stožerni narednik Marko Bralić, zapovjednik klape. Bralić je izrazio duboko poštovanje koju je podnio Vukovar 1991. i koju je hrvatska ravnica podnijela u obrani Hrvatske tijekom srpske agresije. “Željeli smo u znak zahvalnosti snimiti ovu pjesmu kao naš simboličan poklon svima onima koji su 1991. ovdje na braniku Domovine branili i obranili Hrvatsku žrtvom vlastitog života”, rekao je Bralić u emisiji Sacro ritam Hrvatskog katoličkog radija.

Autor glazbe i stihova pjesme je Mario Božić, za režiju i snimanje spota bio je zadužen Darko Puharić, a za fotografiju Miroslav Šlafhauzer. Spot u cijelosti možete pogledati ovdje:

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja