Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vukovar

"Ukradeno djetinjstvo – djeca ubijena u Domovinskom ratu" - predavanje održano mladima u Splitu

"Brojčano definirano, 402 djeteta izgubila su živote u Domovinskom ratu tijekom agresije na Republiku Hrvatsku. Treba istaknuti da ih je čak 30 posto poginulo uslijed aktiviranja minskih i ostalih eksplozivnih naprava, a takvih nesretnih događaja je bilo čak i nakon kolovoza 1995. godine", objasnila je u svom predavanju doc. dr. sc. Vlatka Vukelić na predavanju u Splitu.

Pogledajte glazbeni spot "Grad heroj" posvećen gradu Vukovaru

Povodom 25. godišnjice pada grada Vukovara u produkciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije i VIS Veritas aeterna u suradnji s grupom Dalmatino i klapom Adriaticum izašla je pjesma i spot "Grad heroj" posvećena gradu Vukovaru. U pjesmi je utkana želja da žrtva koju je Vukovar podnio nikad ne bude zaboravljena, ta želja je velika jer dolazi iz srca studenata koji su pokrenuli i na kraju ostvarili ovaj projekt.

VIDEO Biskup Egidije Živković zapjevao i u programu HKR-a!

Željezanski biskup Egidije Živković gostovao je na Hrvatskom katoličkom radiju u petak kako bi najavio humanitarni koncert „Pax et Bonum za djecu Vukovara“ te u eteru zapjevao pjesmu “Neka cijeli ovaj svijet” iz najpopularnijeg hrvatskog mjuzikla Jalta Jalta.

Otvoren Franjevački muzej u Vukovaru razoren u Domovinskom ratu

U prostorijama Franjevačkog samostana Vukovar, u petak 3. svibnja otvoren je Franjevački muzej Vukovar. Nakon što je Franjevački samostan Vukovar tijekom Domovinskog rata pretrpio najteže razaranje i pustošenje u svojoj povijesti, počinje novo poglavlje jednog od najsnažnijeg povijesnog simbola hrvatskog identiteta u Vukovaru, poručuju.

VUKOVART Prvi umjetnički polumaraton na svijetu za mjesec dana u Vukovaru

Još je mjesec dana preostalo do 3. VukovArta - Luke umjetnosti – manifestacije koja će se održati u Vukovaru od 1. do 15. lipnja. Pod geslom „Give me five“ 5 svjetski poznatih muralista, među kojima i jedan iz Hrvatske, oslikat će fasade na 5 zgrada u Vukovaru – tri u Borovu naselju i dvije na šetnici uz Dunav. Koncept je to koji će promijeniti sliku Vukovara i postaviti grad na karte europske i svjetske suvremene umjetnosti, najavljuju organizatori.

VUKOVAR 3 dana dobre zabave za cijelu obitelj

Od 3. do 5. svibnja održava se 2. festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija pod nazivom SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ – VUKOVAR 2019. Ulice i trgovi Vukovara bit će ispunjeni glazbom i plesom, brojnim atrakcijama, programima za djecu, kreativnim radionicama, uz eno i gastro ponudu iz cijele Hrvatske.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja