Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vukovar

Vukovarski heroj Stipo Mlinarić poručio mladima: Hrvatska je u vašim srcima, i samo nam vi možete reći kakva Hrvatska treba biti

"Prije rata nisam znao što mogu. Niti itko od nas iz Turbo voda. Moj zapovjednik Blago Zadro, taj veliki heroj hrvatske povijesti, je ipak znao. Jedino što smo imali, bili su principi koje smo negdje pokupili, u školi, kod kuće, na ulici… A oni su bili sasvim dovoljni da okrenemo povijest u korist vlastitog naroda", napisao je na svojem Facebook profilu vukovarski heroj, pripadnika Turbo voda, zatočenik srpskih i jugoslavenskih koncentracijskih logora Stipe Mlinarić. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

SVJEDOČANSTVO A kako da joj kažem, nema ti majko sina, jer su ga zvijeri ubile

"Pobježe mi pogled, u toj euforiji i na kolonu majki: stoje one tamo sa slikama svojih sinova, i pitaju za njih. Neke odmah prepoznajem. Znam da su poginuli, ali kako im to reći? Što da joj kažem, da je tu sa mnom u autobusu, a znam da nije, jer iza nas u logorima više nitko nije ostao. A kako da joj kažem, nema ti majko sina, jer su ga zvijeri ubile. Triježnjenje do bola. Već sad bih najradije nestao. I eto… u svoj toj ljepoti, slavi i radosti, najviše su me dojmile majke sa slikama svoje djece. Sjetih se i svoga brata Mile, i znam da bi tako mogla stajati i moja majka tražeći ga. Ponekad mi se čini da još uvijek tamo stoje", prisjetio se na svojem Facebook profilu vukovarski heroj, pripadnika Turbo voda, zatočenik srpskih i jugoslavenskih koncentracijskih logora Stipe Mlinarić. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Vukovar dobiva spomenik u čast Kati Šoljić i sinovima

Vukovarska Majka Hrabrost, kako nazivaju Katu Šoljić, majka koja je u Domovinskom ratu doživjela nezamislivu tragediju i izgubila četiri sina, uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 17. studenog na Mitnici će dobiti spomenik. Spomenik je rad akademskog kipara Vene Jerkovića, a podignut je zahvaljujući Udruzi 4. gardijske brigade, udruzi Oluja iz Podstrane, Gradu Vukovaru i Općini Podstrana te umirovljenom pukovniku Mirku Čondiću koji je inicijator ideje.

Eva Vukina predivnim crtežom zahvalila svim braniteljima

"Veliko hvala svima koji su branili našu Domovinu i dali svoj život za nju", poručila je mlada umjetnica Eva Vukina na svojem Facebook profilu uz koju je objavila i predivnu sliku koju je sama nacrtala. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

Film "Šesti autobus" premijerno prikazan u Zagrebu

Pred brojnom publikom i uzvanicima u čak tri pune dvorane, sinoć je u Kaptol Boutique Cinema by Cinestar premijerno prikazan dugoočekivani prvi hrvatski ratni igrani film "Šesti autobus". Film u distribuciji Duplicata kreće s prikazivanjem u kinima diljem Hrvatske od 17. studenog, večer uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Teško ranjen Ivan Dujmović - Hrvat iz Srbije i heroj Vukovara

Malo je poznato da su Vukovar branili, a ne samo napadali dragovoljci iz Srbije. U ljeto 1991. nekolicina dragovoljaca iz sela Kukujevci kraj Šida, naseljenog uglavnom Hrvatima, došlo je na vukovarsko područje kako bi pomogli obranu tog dijela Hrvatske. Među njima bio je Ivan Dujmović koji je postao pripadnik 4. bojne 3. gardijske brigade te se iskazao u obrani Borova naselja gdje je i ranjen na današnji dan 1991. godine.

1 2 3 8
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja