Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vukovar

Stepinac - zrno umrlo za plodove vječnosti

Milosna godina posvećena blaženom Alojziju Stepincu završava proslavom župne svetkovine Blažene Djevice Marije Kraljice mučenika 10. listopada u Vukovaru. Tom prigodom razgovarali smo sa župnikom te najmlađe vukovarske župe koji nam je opisao proteklu Milosnu godinu, njene plodove te štuje li se blaženi Alojzije Stepinac više nego prije?

Spomenik žrtvama za slobodnu Hrvatsku u Vukovaru

Autor spomen križa na ušću Vuke u Dunav je kipar Šime Vidulin iz Pule. Spomenik je postavljen 1998. godine, a kipar je identičan spomenik napravio i u Memorijalnom parku kraj Crkve hrvatskih mučenika u Udbini.

Opisati Ivana Pavla II. zemaljskim riječima nije moguće - svjedoči fotograf Zoran Filipović koji ga je pratio na njegovim posjetima Hrvatskoj

S fotoaparatom u ruci obišao je gotovo sve bojišnice tijekom Domovinskog rata. Bio je legenda ratne fotografije zahvaljujući kojoj su mnogi strani mediji saznali što se događa u Hrvatskoj. Nije bilježio samo ratna stradanja, pet foto monografija posvetio je posjetima pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj i BiH, a svoju prvu monografiju Međugorju.

Vukovarske jaslice u Čilipima

U župi sv. Nikole u Čilipima za ovaj su Božić vjernici, u suradnji sa župnikom don Josipom Barišićem, napravili velike jaslice na više od 20 četvornih metara. Ovogodišnja tema jaslica u Čilipima je Vukovar, s prikazom Svete Obitelji i djetešca Isusa u središtu velikog križa na Vukovarskom groblju.

U Hrvatskoj još uvijek ne možemo očekivati veliki film o Domovinskom ratu

Kako je Domovinski rat, gotovo 30 godina od njegova završetka, prikazan u dokumentarnim i igranim filmovima, na koji način su prikazani hrvatski branitelji te kako se preraspodjeljuje novac Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) neke su od tema kojima se bavila emisija Argumenti HKR-a u srijedu, 11. prosinca.

FOTO Kolona sjećanja u Vukovaru

Pogledajte fotografije našeg reportera Ivice Blaževića s Križnog puta - Kolone sjećanja koju su predvodili hrvatski branitelji zajedno s članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara.

Vukovar obilježio 28 godina od pada u ruke srpskog agresora

Najteže je obiteljima stradalih koji su više puta naglasili da ta bol i ta neizvjesnost traganja za najmilijima ne prestaje, izvjestio je iz Vukovara naš reporter Ivica Blažević. Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora naveo je da je cijeli studeni prožet velikom tugom zbog sjećanja na sve ono što se dogodilo ’91., ali i da 28 godina poslije pravda nije zadovoljena: „Mislim da institucije Republike Hrvatske nisu odradile svoj dio posla. Niti je pokrenuta tužba, niti išta protiv onih koji su napravili zlo na ovim prostorima. Mogli su ubiti koga su htjeli bez da itko za to odgovara. Gotovo da se više sudi hrvatskim braniteljima, nego onima koji su učinili toliko veliko zlo. Danas u Vukovaru ne živi dvije trećine Vukovaraca, a Vukovar bez Vukovaraca nema dušu."

FOTO Vukovar uoči 18. studenog

U Vukovaru je 17. studenog organiziran cjelodnevni prigodni program komemoriranja žrtve Vukovara koji je završio molitvom i upaljenim svijećama u krugu Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana gdje su okupljeni tradicionalno počast svim vukovarskim žrtvama i žrtvama Domovinskog rata.

FOTOREPORTAŽA Zagrepčani zapalili lampione u spomen na žrtvu Vukovara

"Vukovar nije pao! Nedostatkom streljiva i nemogućnosti probijanja blokade u Vukovaru je tih dana oko 18. studenog 1991. prestao organizirani otpor branitelja. U grad su ušli oni koji mu ne pripadaju (...) Ne zaboravimo istinu o krvavom divljanju koje je uslijedilo. Istinu o izdajama dojučerašnjih susjeda i supatnika iz podruma", rekao je Zanoški, predsjednik Kluba veterana 148. brigade HV-a gradske četvrti Trnje, organizatora obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Zagrebu.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja