Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vukovar-2019

I djeca su se pridružila u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Mališani iz Dječjeg vrtića Svete Marije Magdalene iz Sela pridružili su se u ponedjeljak, 18. studenoga obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara te su brojnim aktivnostima dali svoj mali, ali veliki dječji, doprinos spomenu ovog tužnog događaja za cijelu našu domovinu Hrvatsku.

Vukovar obilježio 28 godina od pada u ruke srpskog agresora

Najteže je obiteljima stradalih koji su više puta naglasili da ta bol i ta neizvjesnost traganja za najmilijima ne prestaje, izvjestio je iz Vukovara naš reporter Ivica Blažević. Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora naveo je da je cijeli studeni prožet velikom tugom zbog sjećanja na sve ono što se dogodilo ’91., ali i da 28 godina poslije pravda nije zadovoljena: „Mislim da institucije Republike Hrvatske nisu odradile svoj dio posla. Niti je pokrenuta tužba, niti išta protiv onih koji su napravili zlo na ovim prostorima. Mogli su ubiti koga su htjeli bez da itko za to odgovara. Gotovo da se više sudi hrvatskim braniteljima, nego onima koji su učinili toliko veliko zlo. Danas u Vukovaru ne živi dvije trećine Vukovaraca, a Vukovar bez Vukovaraca nema dušu."

Nova slika Eve Vukine: Uskrsli Krist grli Vukovar

Povodom 28. obljetnice žrtve Vukovara, akademska umjetnica Eva Vukina nacrtala je novu sliku inspiriranu patnjama toga Grada heroja. Vukina je prikazala kako uskrsli Krist grli Vodotoranj - znak palog Vukovara i tako ponudila znak nade.  

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja