Budi dio naše mreže

Gost predavač na drugom ovogodišnjem susretu Hrvatskoga nadzemlja na temu ljubavi u srijedu 21. veljače bio je Alan Hržica, voditelj zajednice Srce Isusovo i poznati glazbenik na sceni duhovne glazbe.

/ im

Svoje predavanje započeo je detaljima iz svoga života prije obraćenja. Njegov život bio je prepun nezadovoljstava i ispraznih stvari koje ga nisu ispunjavale. Njegovo se svjedočanstvo temeljilo na različitim iskustvima koja je imao kao mladić, a iskrenost po pitanju stranputica i pogrešaka nastavila se sve do potpunog obraćenja kojega je doživio u trenutku kad je svoj mir pronašao u Bogu. U svojemu je svjedočanstvu istaknuo kako je s 19 godina upao u pogrešno društvo. 

Obraćenje je bilo bolno i dugotrajno, ali dogodilo se nakon tri godine. Svoje obraćenje hrabro je započeo uz pomoć duhovne obnove, a kasnije nastavio u molitvenoj zajednici kojoj se priključio. Nakon predavanja i svjedočanstva u kojemu je iskrenoga srca upoznao Ljubav, uslijedio je razgovor s predavačem u kojemu je Alan odgovorio na pitanja iz publike.

U životu je najvažnije i potrebno Boga staviti na prvo mjesto da bi nam Bog poslao pravu osobu za naš život.

U životu je najvažnije i potrebno Boga staviti na prvo mjesto da bi nam Bog poslao pravu osobu za naš život. Različiti su scenariji. Netko upoznaje svoju suprugu ili supruga, a nije u vjeri, život ide svojim tokom i onda kasnije upoznaje Boga i stavlja ga na prvo mjesto. Nekada je teško doživjeti obraćenje, javljaju se određene boli, ali to je sastavni dio života. Najbitnije je upoznati Gospodina, prije ili kasnije i staviti ga na prvo mjesto. Moliti Boga za milost upoznavanja osobe našega života, a otvoriti srce za upoznavanje. To je najvažnija karika u iščekivanju osobe s kojom ćemo dijeliti život. Srce prepoznaje osobu, ta osoba ti donosi mir, odnos se temelji na pravim istinskim vrijednostima. Srce je to koje prepoznaje pravu osobu.

Par koji stalno gleda filmove dok su sami doma teško da će održati čistoću i tijela i srca.

Najbolji primjer za hodanje u čistoći: odlazak u kazalište ili kino, staljanje veze u normalne okvire i sate, a svaki izlazak obavezno uvijek mora imati sadržaja. Par koji stalno gleda filmove dok su sami doma teško da će održati čistoću i tijela i srca. Jedna od preporuka našega predavača je knjiga „Emocionalna čistoća“ koja nas treba naučiti kako bit iskren i istinit, ne obećavati puno, kako treba učiti i čitati, kako hodati, a ne ranjavati sve oko sebe. Predavač također ističe kako je važno zapisivati detalje iz razdoblja bogatog duhovnim iskustvima. Takve bilješke trebaju se čitati kada nastupi pustinja i kada osjećamo duhovnu suhoću. Alan je također nadodao kako roditeljstvo zna biti izazovno, ali kad vidi koliko voli svoju djecu, ne može ni zamisliti koliko tek Bog vodi nas. Razgovor sa predavačem završen je u humorističnom tonu, a kao šećer na kraju, predavač je poslao poruku mladima: „Sa Isusom je velika avantur! Cijelog sebe darujem za njega i što prije se ukrcajem na taj vlak koji me vodi kroz život sa Isusom.“  

Pogledajte film “Mate Bulić – Papuče” kojeg su režisirali mladi iz Hrvatskog nadzemlja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja