Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ljubav

Gdje je tvoje srce ranjeno?

Svetkovina Presvetog Srca Isusova nam može biti poticaj za promišljanje o vlastitom srcu te kako se ispravno nositi s osjećajem krivnje zbog naših grijeha.

Kada je vidio prostitutku s krunicom shvatio je kako Isus sve ljude vidi i voli više nego što ćemo ikada moći razumjeti

„Navikla sam da me muškarci gledaju kao ropkinju i kao da ne vrijedim ništa. To je moj život. Voljela bih večeras biti sa svojom obitelji. Imati nekoga koga ću voljeti. Nekoga tko će voljeti mene. Voljela bih. Ali večeras ću opet otići u nečiji stan i ne znati hoću li ostati živa (...) Postoji netko tko me ne gleda tako - Isus“, dio je to priče Mateja Lovrića koji je na svom Facebook profilu podijelio što zaista znači ljubav Kristova.

Mlada njegovateljica iznenadila udovca najljepšim poklonom

Ken Bembow simpatični je starac koji živi u domu za umirovljenike u Lancasteru u Engleskoj. Svaku večer za san se sprema uz fotografiju svoje pokojne žene Aide koja je umrla prije devet mjeseci. Kako se Ken ne bi porezao na staklo okvira, sedamnaestogodišnja njegovateljica Kia Tobin, pripremila mu je predivno iznenađenje.

BRAČNA TERAPEUTKINJA Žene su sklone misliti da će im partner, ako ih dovoljno voli, čitati misli

"Muški i ženski mozak u dosta područja različito funkcioniraju. Žena je sklona svoje želje adresirati na partnera bez da mu to kaže misleći da će, ako je dovoljno voli, čitati njezine misli. Ženi se čini da ih je muž nekada znao čitati pa je sada odjednom zaboravio. Ako i kažemo našu želju, onda smo u još većem problemu jer smo jasno rekli, a on to nije izvršio. No on ne izvršava ako ne vidi smisao u tome, ako to ne drži značajnim, ako to njemu nema težinu koju ima nama", istaknula je liječnica i psihoterapeutkinja Asja Palinić Cvitanović govoreći o bračnim odnosima iz svoga bogatog iskustva rada s bračnim parovima.

Don Mihovil Kurkut: 'Jesmo li mi danas istinski Kristovi učenici ili farizeji? Prodajemo li priču za lajkove?'

„U današnjem društvu važno je biti viđen, imati puno lajkova i biti VIP osoba (…) Koliko si spreman staviti pod upitnik neke svoje sigurnosti? Ili se sakrivamo iza onoga što će ljudi reći? Ili se sakrivam iza toga što svake nedjelje idem na misu, pa smatram da sam zbog toga dobar čovjek? Dobar sam jer sam na misi svake nedjelje, a možda neću oprostiti bratu svome ili mi se pak gadi dati ruku susjedu svome (…) Jesmo li vjerodostojni učenici Kristovi ili se i mi pokušavamo pokazati? Pokušavamo li prodati priču? (…) Ne bih dozvolio da mi netko kaže da sam izdajica. A jesam kada izdajem ljubav, kada nisam brat, kada mislim više na sebe nego na drugoga.“

SHKM 2020. Obitelji koje će primiti mlade: "Kad se prima gosta u kuću, prima se samog Isusa Krista"

U Zagrebačkoj nadbiskupiji i gradu Zagrebu 9. i 10. svibnja ove godine održat će se jedanaesti Susret hrvatske katoličke mladeži. Još uvijek razmišljate hoćete li primiti mlade u svoj dom? Bojite se da nemate dovoljno mjesta, da nećete biti dobri domaćini? Pročitajte svjedočanstva obitelji koje su otvorile vrata svog doma uz geslo 'Tko prima gosta, prima Krista'.

Jesmo li sposobni ljubiti i znamo li što je Ljubav?

Što je ljubav? Temelji li se ona samo na našim osjećajima ili zahvaća cijeloga čovjeka? Za kakvu smo ljubav stvoreni? Jesmo li sposobni ljubiti? Odgovor na ova i druga pitanja daje svećenik Mike Schmitz.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja