Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ljubav

Fra Vinko Brković: Zašto je tako teško vidjeti da je čovjek preko puta mene, moj brat?

"Dokle ćeš brate i sestro bježati od brata i sestre? Dokle ćeš slušati druge koji ti govore kako su ti to neprijatelji? Znamo tko je otac laži i koji mu je cilj, ali trebali bismo vjerovati onome koji je Ljubav. Jesmo li spremni okrenuti se od laži prema ljubavi? Jesmo li spremni vidjeti brata u potrebi, a ne više neprijatelja?", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Samo radikalna ljubav, ona iz koje je izbačen svaki interes može promijeniti ljubljenu osobu i vratiti je na put dobra

"Nitko iz našeg srca ne može izvući nešto loše ako mu mi to ne damo. Drugima darujemo ono što je u nama. Ako je u mom srcu ljubav, ne mogu drugome dati mržnju. Ako je istina, ne mogu dati laž, ako je poštenje, ne mogu dati krađu itd. Poslušajmo i živimo Isusov poziv danas. Nije dosta samo slušati, nego djelima pokažimo i dokažimo svoju ljubav prema Bogu. Ljubav i milosrđe zajedno daju život vječni. Na tim principima gradimo svoj život", piše fra Julijan Madžar u svojem promišljanju.

Bez obzira na to što se dogodi.... vidimo se kod kuće, ljubavi!

Mnogi ljudi misle da je život u braku jednoličan, u dobrom ili lošem smislu, ali to nije prava stvarnost. Živjeti s osobom koju volite znači i svađati se oko jednostavnih stvari poput onoga tko bi trebao iznijeti smeće ili tko će počistiti nakon ručka.

TOMISLAV IVANČIĆ Ljubav je ljubiti i biti ljubljen!

"Kad izvučemo antenu svoga srca da osjeti blizinu Sveprisutnoga, koji nas je htio, volio i stavio na ovu zemlju, tada počinjemo biti sigurni, tada ljubav nastanjuje prostore naše duše. I tek kad osjetimo da je ljubav u našoj duši slobodna, da smo voljeni, da smo zaštićeni pod njezinim okriljem, da nas njezino oko prati, da imamo pravo živjeti i da se netko silno raduje što smo živi, tad počinjemo ljubiti. Tada nam svatko postaje simpatičan", piše Tomislav Ivančić u knjizi "Liječiti brak i obitelj".

Pročitajte poruku koju je Majka Terezija uputila ženama o njihovoj jedinstvenosti, majčinstvu i ljubavi

"Bog je stvorio svakoga od nas, svako ljudsko biće, za veće stvari – da voli i da bude voljeno. No, zašto nas je Bog stvorio neke kao muškarce, a neke žene? Zato što žena daje jednu sliku Božje ljubavi, a muškarac drugu sliku te iste ljubavi. Oboje su stvoreni za ljubav, ali svako od njih na drukčiji način. Žena i muškarac dopunjuju jedno drugo i zajedno upućuju na Božju ljubav potpunije nego što to mogu učiniti sami", poručuje sv. Majka Terezija u pismu upućenom ženama.

Oni koji u ovom svijetu bježe od patnje, bježe i od ljubavi!

Dok promatramo križ vidimo istodobno beskrajnu ljubav i beskrajnu patnju. Trpljenje nije dakako predmet naše ljubavi. Zapovijeđeno nam je da ljubimo Boga i našeg bližnjeg kao same sebe. Nije nam zapovijeđeno da ljubimo patnju. Čemu onda patnja?

Isusovih pet jezika ljubavi

Isus je u potpunosti Bog i u potpunosti čovjek, stoga može biti korisno razmisliti o ljudskim načinima na koje nas On voli i želi se povezati s nama. Pročitajte kojih je to pet Isusovih jezika ljubavi!

Žena želi biti pronađena, želi da se muškarac bori za nju!

Muškarci su u povijesti bili oni koji su počinjali veze. Na taj se način iskazuje poštovanje prema ženi. To znači da muškarac uzima teret odbijanja sa žene i stavlja ga na sebe. No, djevojke i žene danas nemaju dovoljno samopouzdanja i ne misle da su vrijedne nečije pažnje pa one prve prilaze, ističe Jason Evert, katolički autor i osnivač organizacije "Chastity Project" koja promiče življenje čistoće među mladima.

Zašto je lakše pružiti pomoć, nego ju primiti?

Suradnja s nekim drugim zahtijeva više strpljenja nego kada sve radite sami. No, traženje pomoći od drugih, bez obzira o kakvoj se pomoći radi – popravljanje kosilice ili pranje posuđa – sjajan je način da im, iskazujući naše poštovanje, podignemo samopouzdanje. Volite li i vi nekada sve odraditi sami ili radije pitate druge za pomoć?

Što bi vaša djeca voljela da znate...

"Zagrlite me kad sam tužan. Pustite me da plačem. Nemojte mi reći da dječaci ne plaču, da sam plačljivko i da bih trebao biti dobro raspoložen. Moji su osjećaji stvarni. Isto kao i vaši", jedno je od poruka koje je na svome Facebook profilu prenio misionar Krvi Kristove pater Stjepan Ivan Horvat. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja