Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ljubav

Tko su sveci kojima se možemo utjecati kada je u pitanju ljubav?

Jedna od najčešćih nakana/želja koju vjernici spominju u svojim molitvama je ljubav. Ljubav je ono najsvetije što je Bog dao ljudima na Zemlji, komadić svoje duše. Zbog ljubavi i za ljubav čovjek je spreman učiniti sve, preplivati dubine, proći velike visine i strpljivo korak po korak doći do nje. Da, ljubav od čovjeka ponekad traži nemoguće, ali mu istovremeno dokazuje da je uz Boga sve moguće.

Vlč. Hrvoje Zovko: Od potvrde za kumstvo do svećeništva

Vlč. Hrvoje Zovko, svećenik Sisačke biskupije i student liturgike na Papinskom liturgijskom Institutu sv. Anselma u Rimu, predvodio je misno slavlje u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu na Veliku srijedu, 5. travnja 2023. gdje je okupljenim vjernicima ispričao kako je dobivanje potvrde za kumstvo bilo početak njegove slagalice prema svećeništvu.

Ljubav je srce svakog istinskog uskrsnuća

I što znači očuvati sebe, svoj život, dok oko tebe stradava smisao, stradava nedužnost. Stradava ono najbolje od vremena i ljudskosti – ono djetinje, dok i čovjek i Bog vape za tvojom ljubavlju? Zbog tebe i zbog svakoga. Taj vapaj neće prestati sve dok tvoj 'da' ne bude potpun. Dok tvoj 'da' ne nadjača sve druge tvoje razloge i odluke. Jer ljubav je srce svakog istinskog uskrsnuća.

Nema većeg dara od prijatelja

"Kada Bog nekome želi na poseban način iskazati svoju ljubav daruje mu prijatelja!" Tako kaže jedna izreka. Uistinu i jest tako. Svako pravo prijateljstvo dar je od Boga i teško se pronalazi. Svoju blizinu svakome od nas Bog želi pokazati na najočitiji način.

Austrijski teolog Tück: Raspelo mora ostati u javnom prostoru

Tück se zauzeo za nazočnost raspela u javnosti u trenutku kad su se u Austriji javile inicijative za njegovo uklanjanje iz školskih prostorija. „Bez raspela kao znaka caritasa (ljubavi) socijalna bi temperatura u društvu mogla postati hladnija“, zaključio je.

Isusovih 12 važnih životnih lekcija

Isusova je mudrost stvarna, primjenjiva i uzvišena. Njegov je primjer uzorit i nadahnjujuć te putokaz života svakom vjerniku. Isus nam govori "Ja sam Put, Istina i Život“ (Ivan 14, 6a).

1 2 3 11
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja