Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ljubav

Don Antun Nižetić o utjecaju ljubavi i moći na čovjeka

"Ljubav me udaljava od mene samoga. Ona me ispražnjuje. Dijeli me na sve moje bližnje. Povezuje me s onima koji su živjeli puno prije mene na ovom svijetu, a i s onima koji će doći kada ja ne budem ovdje", piše don Antun Nižetić.

DON ANTUN NIŽETIĆ Život bez nade pretvara se u pakao

Da bi primio vječnost u sebe, da bi primio neumornu ljubav i nadu u sebe, moraš primiti Boga. A Bog je ovaj ludi način ljubavi. Svetim postaje onaj u kome se vidi ta nadnaravna ljubav koja dolazi od Boga, koja nije neka ljudska dobrota, mora biti Božja. 

Što obnavlja odnos s Isusom?

Isus pita "voliš li me (agapao)?" Riječ "agapao" znači ljubav koja je sposobna dati život za voljenu osobu, najviši stupanj ljubavi. Petar odgovara: „Da, Gospodine, ti znaš da te volim (fileo).“ Riječ “fileo” opisuje ljubav prijatelja, odnosno ne najveću ljubav. Isus se ne obeshrabruje i ponovno pita, ali dobiva sličan odgovor.

Domišljata ljubav za prijatelja čini čuda!

Učenik 3. razreda Osnovne škole Lotrščak iz Zagreba već neko vrijeme vodi borbu sa zloćudnim tumorom, zato je ovih dana ošišan do kože. Priča koja slijedi pokazuje ljepotu prijateljstva i ljubavi za čovjeka u potrebi!

Nije lako ljubiti, blagoslivljati, dobro činiti i moliti za one koji nam čine zlo

"Tko želi voljeti, mora biti spreman trpjeti, mora biti spreman primiti šamare, ali ne smije poreći da ga ti udarci bole, niti smije šutjeti ako ga se nepravedno optužuje. Moramo biti oprezni, međutim, da nas ta patnja ne dovede do toga da se osvećujemo, već da nas dovede do ljubavi koja se daje čak i onima koji je ne zaslužuju, jer je to jedini način koji može neprijatelje pretvoriti u prijatelje", piše fra Mario Berišić, mladi franjevac kapucin na svojim društvenim mrežama.

Kako prepoznati pravu ljubav?

"Je li ovo tema koja se tiče samo mladih ljudi? Je li ovo nešto što bi trebalo zanimati samo mladog čovjeka? Je li to samo za one koji su u vezi? Je li tema koja interesira samo njih? Samo su neka od pitanja na koje je u svojoj propovijedi odgovarao vlč. Jakov Rađa, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promicatelj kršćanskih poziva Zagrebačke nadbiskupije.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja