Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ljubav

O ljubavi koja traje

Ako se muž i žena oslanjaju isključivo jedno na drugo u svojoj opskrbi ljubavlju, otkrit će da će se, poput baterije napunjenog mobitela, isprazniti. Ali ako je njihova ljubav ukorijenjena u Bogu, otkrit će da je njihova zaliha ljubavi neiscrpna.

Kako kuca Vaše srce?

"Srcem za svako srce" geslo je ovogodišnje proslave Svjetskog dana srca.

Nerijetko ljudi traže partnera kako bi riješili svoje probleme

Prva lekcija ljubavi jest naučiti sebi darovati ono što očekuješ od drugih. Ljubiti sebe nije sebično jer ljubiti sebe znači vjerovati u vlastitu vrijednost, a to stvara zdrav osjećaj pozitivnoga samopoštovanja i vjere u vlastite sposobnosti. Voljeti sebe znači udovoljiti vlastitim potrebama i posvećivati im pozornost na isti način kako želimo da to čini i partner.

Brak poziva supružnike na svetost

Živimo u najsebičnijem društvu u povijesti. To izravno utječe na brak jer je sebičnost suprotna ljubavi. Cilj je pak braka učiniti jedni druge svecima i tako podići nove svece Bogu.

Fra Goran Azinović: Ljubav koja vodi u propast

Ljubav je postala zamka, ljubav je postala klopka. Da bi te drugi slijedili u ime ljubavi, moraš im i darovati ljubav, a ne propast. Ljubav mora biti čista nakana, oslobođena svake sebičnosti.

Benedikt XVI. o pravoj ljubavi

Svijet zauvijek postavlja pitanje, u poeziji i pjesmi: "Što je prava ljubav?" U svojoj prvoj enciklici iz 2005. papa Benedikt XVI. predložio je odgovor. Zapravo, on nas podsjeća da nam je Bog već otkrio odgovor: “U ovome je ljubav: ne da smo mi ljubili Boga, nego da je on ljubio nas i poslao svoga Sina kao pomirnicu za naše grijehe” (1 Iv 4, 10).

Tko jače kritizira Crkvu, njega moderni svijet više voli

Za Crkvu je potrebno nešto učiniti u skrovitosti, potrebno je žrtvovati se za njezino dobro. Danas postoji mnoštvo kritika, govora i članaka koji ružno govore protiv Crkve. Što je jače udaraju, svijet kritičarima više daje pozornosti. Tko jače kritizira Crkvu, njega moderni svijet više voli.

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja