Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hrvatsko-nadzemlje

Hrvatsko nadzemlje održalo online susret

Nakon puna dva mjeseca, održan je online susret Hrvatskog nadzemlja pod nazivom „Mak'se“ u srijedu 20. svibnja. Susret, koji je organiziran u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, započeo je skečem „Bože i Baruta“, a zatim je uslijedila projekcija filma „Press konferencija“. Da ipak ne ostane sve na humoru, „Nadzemljaši“ su ponudili i brojne druge teme i sadržaje kroz ovaj susret.

"Mak'se" - Fenomen socijalne distance

Može li čovjek živjeti bez fizičke blizine druge osobe? Postoji li opasnost da postanemo stranci? Na ta i mnoga druga pitanja odgovorit komunikologinja i teologinja doc. dr. sc. Ana Jeličić na online tribini "Mak'se" 20. svibnja u organizaciji Hrvatskog nadzemlja.

Hrvatsko nadzemlje: „Bilo kuda – Božić svuda“

Posljednji susret Hrvatskog nadzemlja u ovoj kalendarskoj godini održan je u srijedu, 18. prosinca, a koji je mlade upoznao s temom slavlja Božića u drugim kulturama. Treća srijeda je, ovaj put, na pozornicu dovela povjerenika za misije Splitsko-makarske nadbiskupije i župnika Dubrave i Sitna Gornjeg – don Jakoslava Banića. Don Jakoslav se kroz svoje predavanje fokusirao na sam naslov susreta – „Bilo kuda, Božić svuda“ – te kroz primjere zemalja kao što su Salomonski otoci, Ekvador, Ukrajina, Kongo i Uganda pokušao (i uspio) dočarati kako Božić i vrijeme Adventa izgledaju u zemljama koje s nama, osim s misijske strane, nemaju nikakvu logičnu vezu.

Započela 10. jubilarna sezona "Hrvatskog nadzemlja" s temom "Obraćenje"

"Hrvatsko nadzemlje" je u srijedu u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa otvorilo svoju jubilarnu desetu sezonu prvim susretom. Tema susreta bila je „Obraćenje“, a kao gost predavač sudjelovao je fra Ante Vučković. Mnogobrojna publika okupila se kako bi poslušala njegovo izlaganje i pogledala video s temom sukladnog program "Hrvatskog nadzemlja".

'Hrvatsko nadzemlje' zbog objave na društvenim mrežama ekskomunicirano?

Hrvatsko nadzemlje, projekt Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije koji su osmislili i pokrenuli sami mladi u ožujku 2010. godine želeći upotrijebiti sve svoje talente da bi na kreativan način širili Radosnu vijest, na duhovit je način, kako to i inače čine, objavilo poziv za nove članove odnosno "vojnike Kristove vojske".

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja