Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hrvatsko-nadzemlje

P. Ike Mandurić: U patnji najdublje spoznajemo Krista. Patnja ima smisao, ona nas posvećuje!

"Vrag nas kroz patnju želi isprovocirati da se okrenemo od Boga. Međutim, vidimo da postoje neki koji se, upravo suprotno, kroz patnju suobličuju Kristu kojega se u patnji najdublje može spoznati. Patnja, dakle, ima smisao, ona nas posvećuje. Hrvatska kao država i danas pati jer ne uspijeva srediti svoje društvo, ali s druge strane sve više postaje centar duhovnih zbivanja među mladima. Razlog tome možda upravo možemo vidjeti u trpljenima koje je hrvatski narod prošao kroz čitavu svoju povijest", istaknuo je p. Ike Mandurić na susretu Hrvatskoga nadzemlja temu "Žrtva – spas za nas?".

"Hrvatsko nadzemlje" novim susretom proslavilo desetu godišnjicu postojanja

"Hrvatsko nadzemlje" projekt je koji su osmislili i pokrenuli mladi laici u ožujku 2010., a sam naziv daje naslutiti razlog nastanka projekta koji želi biti reakcija na sve one negativnosti u našemu društvu o kojima svakodnevno slušamo. Nadzemlje nastoji mlade na kreativan način podsjetiti na ljepotu dobra, poštenja i pravde te ih potaknuti da živeći te vrijednosti u svom životu mijenjaju naše društvo, a sve u duhu tradicionalnih vrijednosti Katoličke Crkve.

VIDEO Tko su mladi iz "Hrvatskog nadzemlja" koje djeluje već 10 godina?

Povodom proslave deset godina djelovanja u srijedu, 21. listopada, u novim epidemiološkim okolnostima, mladi iz "Hrvatskog nadzemlja" proslavili su tu obljetnicu. Proslavu su htjeli imati u ožujku, ali tad to nije bilo moguće. Kako bi ih i upoznali, objavili su i dokumentarni film "10 godina s vama!".

Don Tomislav Bašić je novi duhovnik Hrvatskog nadzemlja

Hrvatsko nadzemlje zajednica je mladih entuzijastičnih katolika koji djeluju pod Uredom za Pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije i ove godine slave svoj deseti rođendan. Svake treće srijede u mjesecu organiziraju susrete evangelizirajući mlade grada Splita i okolice na njima svojstven – humorističan način. Svoje djelovanje obogaćuju karitativnim radom: zajedničkim kuhanjem za beskućnike, pomaganjem potrebitima i volontiranjem na različite načine.

Ima li moj Bog godišnji odmor?

Čovjeku treba odmor! Ali zašto zaboravljamo Boga na odmoru? Odmaramo li se na odmoru i od Boga? On nas na svom godišnjem ne zaboravlja. Uvijek je s nama! Zapamti da se Bog ne umara ni s nama ni od nas. Bdije nad nama i na svom odmoru!

10 GODINA HRVATSKOGA NADZEMLJA Bog je taj koji nas vodi, a mi dajemo od sebe ono što imamo!

"Ne bojte se naviještati Kristovo ime u ovome svijetu. To je poslanje svakoga kršćanina i Crkva nas na to poziva još od Drugoga vatikanskog sabora. Voljela bih da mladi nastave pratiti djelovanje Hrvatskoga nadzemlja jer će na taj način dobiti potrebne informacije, a možda se i nasmijati, rasplakati ili zamisliti nad nekim od naših filmova ili skečeva. Pozivam sve mlade koji su zainteresirani da dođu na motivacijske razgovore koje svake godine održavamo u rujnu. Veselimo se novim članovima", rekla je sadašnja voditeljica Hrvatskoga nadzemlja Danijela Jurčević za Hrvatsku katoličku mrežu u godini kada Hrvatsko nadzemlje slavi deset godina postojanja.

Hrvatsko nadzemlje održalo online susret

Nakon puna dva mjeseca, održan je online susret Hrvatskog nadzemlja pod nazivom „Mak'se“ u srijedu 20. svibnja. Susret, koji je organiziran u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, započeo je skečem „Bože i Baruta“, a zatim je uslijedila projekcija filma „Press konferencija“. Da ipak ne ostane sve na humoru, „Nadzemljaši“ su ponudili i brojne druge teme i sadržaje kroz ovaj susret.

"Mak'se" - Fenomen socijalne distance

Može li čovjek živjeti bez fizičke blizine druge osobe? Postoji li opasnost da postanemo stranci? Na ta i mnoga druga pitanja odgovorit komunikologinja i teologinja doc. dr. sc. Ana Jeličić na online tribini "Mak'se" 20. svibnja u organizaciji Hrvatskog nadzemlja.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja