Budi dio naše mreže

"Svi se nalaze u novoj, neobičnoj i nepoznatoj situaciji. Ne znamo kakvo će stanje biti sutra i kome će biti potrebna pomoć. Kada imamo volontere, onda znamo da su tu osobe s voljom i željom na koje se možemo pouzdati da će pokušati pomoći i napraviti što je potrebno. Danas i sitnice poput pružanja riječi podrške i potpore znače mnogo i daju sigurnost", rekla je za Hrvatsku katoličku mrežu studentica i članica Volonterske skupine Hrvatskoga katoličkog sveučilišta Marija Bogović, najavljujući novu volontersku akciju.

/ Hana Kilijan

Volonterska skupina Hrvatskoga katoličkog sveučilišta svojom novom akcijom ponovno osluškuje potrebe svojih studenata, ali i šire akademske zajednice. Naime, članovi Volonterske skupine stoje na raspolaganju svim studentima, djelatnicima i nastavnicima Sveučilišta kojima je potrebna pomoć za obavljanje osnovnih stvari zbog samoizolacije ili bolesti.

“Ako su u nemogućnosti sami otići u nabavku hrane ili druge slične potrepštine bez kojih im je otežano svakodnevno funkcioniranje, mi smo ovdje na raspolaganju da to učinimo umjesto njih. Naravno, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera kako bismo zaštitili sebe i one oko nas”, istaknula je studentica HKS-a i članica Volonterske skupine Marija Bogović.

Svi se nalaze u novoj, neobičnoj i nepoznatoj situaciji!

Volonterska skupina HKS-a uvijek nastoji biti aktualna i promatrati potrebe, kako unutar Sveučilišta tako i izvan njega.

“Zbog trenutne smo situacije uvidjeli kako se broj osoba koje moraju ostati kod kuće povećava, a samim time i da im je potrebna pomoć. Zbog toga smo na poticaj našeg voditelja skupine, sveučilišnog kapelana vlč. Odilona Singboa, odlučili pokrenuti ovu akciju i obavijestiti naše studente, djelatnike i nastavnike da se ne ustručavaju javiti ako se nalaze u takvoj situaciji”, poručuje Marija.

Pružanje riječi podrške i potpore znače mnogo!

Volontersko djelovanje uvijek je važno za razvoj osjetljivog društva, no u ovim zahtjevnim vremena ono je potrebnije nego inače.

“Svi se nalaze u novoj, neobičnoj i nepoznatoj situaciji. Ne znamo kakvo će stanje biti sutra i kome će biti potrebna pomoć. Kada imamo volontere, onda znamo da su tu osobe s voljom i željom na koje se možemo pouzdati da će pokušati pomoći i napraviti što je potrebno. Danas i sitnice poput pružanja riječi podrške i potpore znače mnogo i daju sigurnost”, zaključila je studentica Marija Bogović.

Pridružite se molitvi Devetnice solidarnosti  za ozdravljenje čovjeka i svijeta povodom pandemije koronavirusa  koju je priredio sveučilišni kapelan HKS-a vlč. Odilon Singbo.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja