Budi dio naše mreže

Posljednjeg dana ovogodišnjeg Animatorskog ljeta u Malom Lošinju, kardinal Josip Bozanić susreo se s mladima i pozvao ih da budu nositelji nadolazećeg Susreta hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu sljedeće godine. "Nijedan susret nije kopija nekog drugog susreta, a ovaj će, između ostalog, biti specifičan po tome što će se prvi put slaviti misa na glavnom zagrebačkom Trgu", rekao je.

/ hk/IKA

Posljednjeg dana ovogodišnjeg Animatorskog ljeta u Malom Lošinju, peta skupina mladih Zagrebačke nadbiskupije susrela se sa svojim nadbiskupom, kardinalom Josipom Bozanićem. Nakon što su se predstavili i ukratko opisali iskustvo boravka na Lošinju, mladima se obratio kardinal koji je primijetio da, slušajući njihova iskustva, čovjek može doživjeti što je to Crkva.

Podsjetio je na riječi pape u miru Benedikta XVI. kako vjera nije neka ideja, nauk, a još manje ideologija, već je ona doživljaj koji nastaje iz susreta, prije svega između vjernika i Isusa.

“Ako uspijemo susresti, bolje upoznati Onoga koji nas traži, koji nas voli i poznaje bolje nego mi sami sebe, onda se događa taj susret između čovjeka i Isusa. Zato je Crkva zajednica vjernika, odnosno zajednica koja živi vjeru, ne samo koja nosi vjeru nego koja ju želi i živjeti, komunicirati i svjedočiti riječima i djelima”, istaknuo je zagrebački nadbiskup.

Kardinal Bozanić na susretu s mladima / Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Govoreći o nadolazećem Susretu hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu sljedeće godine, kardinal je pozvao mlade da budu nositelji toga događaja.

“Nijedan susret nije kopija nekog drugog susreta, a ovaj će, između ostalog, biti specifičan po tome što će se prvi put slaviti misa na glavnom zagrebačkom Trgu. Računam s vama”, zaključio je kardinal Bozanić.

Misao blaženog Ivana Merza “Gdje nema Tebe, Bože, tamo nema ni veselja” obilježila je i opisala ovogodišnje Animatorsko ljetovanje u Malom Lošinju. Kroz pet tjedana više od dvije stotine mladih Zagrebačke nadbiskupije je u zajedništvu i radosti raslo u vjeri i ljubavi prema Bogu. Mlade su pratili i vodili svećenici, bogoslovi i animatori, koji su nastojali obogatiti provedeno vrijeme s mladima.

Animatorsko ljeto u Malom Lošinju / Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Svaki tjedan bio je bogat sadržajem, od kateheza različitih tema do brojnih igara. Kroz kateheze mladi su imali priliku govoriti o Crkvi i vlastitim župnim zajednicama, promišljati o molitvi te promatrati lik Blažene Djevice Marije kao službenice Gospodnje i Nebeske Majke. Tjedan je završen pitanjem: “Koje je moje poslanje u svijetu, kojim putem krenuti?”. Na kraju svakog tjedna mladi su odlazili na otok Susak gdje su dan započeli misom te ga nastavili u zajedničkom druženju.

Animatorsko ljeto u Malom Lošinju / Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja