Budi dio naše mreže

Šesti Antunovski hod mladih, koji će biti održan u subotu 8. lipnja pod geslom „Tko daje srce, daje sve”, najavljen je u srijedu 5. lipnja u emisiji „Argumenti” Hrvatskoga katoličkog radija.

/ im/IKA

U emisiji urednice Diane Tikvić gostovali su članica Evangelizacijske zajednice „Sveti Duh” Jelena Vidojević, glavni organizator „Antunovskog hoda mladih” i voditelj Evangelizacijske zajednice „Sveti Duh” fra Stjepan Brčina i đakon u Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima vlč. Mario Šarić.

U emisiji je istaknuo da Hod uoči spomendana sv. Antuna Padovanskog i ove godine organiziraju Župa sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu, Župa sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima te Evangelizacijska zajednica „Sveti Duh”.

Ovim se hodom, istaknuo je fra Stjepan, želi opovrgnuti ono što se često ističe u svjetovnim medijima i društvenim mrežama, a to je da u Crkvu dolaze samo stariji, ali ne i mladi. „Izaći ćemo na ulice grada kako bismo bili vidljivi i na taj način pokazali da mladi postoje u Crkvi, da ih vjera zanima i da su tu”, rekao je.

Mi na svakom mjestu molimo i već se sada unaprijed molitveno pripremamo da se uistinu dogodi duhovna obnova. Naše svjedočanstvo je u tome da mladi pokažu svoju radost

„Ovo nije isprazni hod, ovo je duhovna obnova. Mi na svakom mjestu molimo i već se sada unaprijed molitveno pripremamo da se uistinu dogodi duhovna obnova. Naše svjedočanstvo je u tome da mladi pokažu svoju radost”, istaknuo je fra Stjepan.

Vlč. Šarić je uime svoje župne zajednice istaknuo kako se nada da će se Hodu odazvati veliki broj mladih. „Kao što kaže geslo Hoda ‘Tko daje srce, daje sve’, nadamo se da ćemo se mladi i mi uistinu dati svim srcem te zajedno hodati sa sv. Antunom, čije su relikvije u križu, i evangelizirati. Nadamo se velikom odazivu i da će to biti na slavu Božju”, naglasio je vlč. Šarić.

Članica Evangelizacijske zajednice „Sveti Duh” Vidojević istaknula je da je prva i ključna priprema za Hod ona molitvena, dodavši da je „Antunovski hod natopljen molitvom”. Istaknula je također i važnost zajedništva mladih u pripremi Hoda.

Osjeti se polet, želja za služenjem i spremnost na služenje.

„Ove smo godine dobili puno novih članova u zajednici, puno nam se mladih pridružilo. Osjeti se polet, želja za služenjem i spremnost na služenje. Kada smo mi ujedinjeni u molitvi i kada svatko služi u svojoj službi, onda sve teče glatko jer je vođeno Duhom Svetim”, rekla je Vidojević.

Molitvene nakane stigle su u velikom broju i sve potrebe će biti prikazane toga dana, istaknuo je fra Stjepan. Susret će započeti slavljem mise u 12 sati u Svetištu sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, a sudionici će se potom uputiti prema bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, prateći križ s relikvijama sv. Antuna.

Put je dug 16 kilometara, a zaustavljat će se u Dubravi te na Trgu bana Josipa Jelačića. Hod će završiti euharistijskim klanjanjem i zahvalnim slavljenjem u bazilici sv. Antuna Padovanskoga, poručili su organizatori te istaknuli da se svatko može priključiti u bilo kojoj fazi Hoda.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja