Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sesvetska-sela

Predstava „Povratak izgubljenog sina“ održana u Sesvetskim Selima

Dramska skupina bl. Alojzija Stepinca izvela je u Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima u nedjelju 14. travnja predstavu „Povratak izgubljenog sina“, koja pripovijeda jednu od najljepših biblijskih prispodoba ikad zapisanih. Bila je to njihova druga po redu izvedba te predstave. 

Mladi su svjedoci da je Radosna vijest živa i djelotvorna

Putem prema Svetom Duhu pogled mi je zastao na jednom ocu i njegovoj kćeri. Djevojčica je sva radosna pogledavala mlade i nekako mi se učinilo da ih ‘kriomice‘ fotografira, a otac je zaklanjao pogled od njih. Upitala ga je: "Tata, tko su ovi?", a on joj je odgovorio: "Zaostali ljudi". No to maleno čisto srce nije odustajalo, nju je nešto privlačio. Djevojčica je sve više inzistirala na pitanjima, ali otac je sve više ignorirao. Ona je usporavala korak, a on je ubrzavao. U nastavku pročitajte osvrt na 5. Antunovski hod koji za Hrvatsku katoličku mrežu piše Ivana Markić.

Održan peti Antunovski hod mladih u Zagrebu

Euharistijsko slavlje predvodio je generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Tomislav Subotičanec u zajedništvu s drugim svećenicima, među kojima je bio i provincijal Hrvatske provincije svetog Jeronima franjevaca konventualaca.

Podignuta spomen ploča preč. Antunu Senteu

Pobožnost „13 utoraka sv. Antunu“ završena je u Župi sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim Selima. Posljednjeg trinaestog utorka 6. lipnja misno slavlje predslavio je mons. Roko Glasnović, biskup dubrovački, a na kraju misnoga slavlja, prije samoga blagoslova otkrivena je spomen ploča naglo preminulom župniku, preč. Antunu Senteu. Spomen ploču podigli su župljani u znak ljubavi i zahvalnosti svojem župniku.

Molitva čisti dušu – geslo petog Antunovskog hoda mladih

Jubilarni peti Antunovski hod, ove će godine trasu od 16 km započeti u subotu 10. lipnja u Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima čiji će zadnji kilometar završiti u Župi sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu. Tim povodom, u emisiji Aktualno Hrvatskog katoličkoga radija gostovao je u srijedu 29. ožujka idejni začetnik hoda, franjevac konventualac fra Stjepan Brčina.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja