Budi dio naše mreže

"Nekako bih ovu evangelizaciju uživo i na društvenim mrežama upisao u jednoj rečenici: ‘Ići ka Bogu i usput povesti što više duša njemu da vide koliko je On zaista predivan i vrijedan svake slave’, poručio je mladi influencer Antonio "CuC" za Hrvatsku katoličku mrežu.

/ Ivana Markić

Budući da su mladi sveprisutniji na društvenim mrežama potrebno je pronaći adekvatan način i doći do njih i posvjedočiti im istinu. Često im se nudi sadržaj koji zagađuje njihovo srce, ali im stvara negativno mišljenje o samima sebi, a isto tako i o Bogu. Naš sugovornik odlučio je na društvene mreže donijeti zanimljiv sadržaj i mladima približiti Boga.

Iako se zove Antonio svi ga puno više poznaju po nadimku “CuC”, ima 23 godine i trenutno je zaposlen kao audio i video tehničar. Na pitanje čime se bavi u slobodno vrijeme otkrio nam je: “U slobodno vrijeme bavim se evangelizacijom, te sam kantautor/producent gdje pišem i radim pjesme za sebe ili druge”.

Vjerojatno negdje u sebi promišljamo što nam ovako mlada osoba ima za ponuditi jer često iskustvo vežemo s brojem godina, ali Antonio prkosi takvom razmišljanju. Kroz razgovor nam je otkrio da mu je vjera sastavni dio života i dodao: “Vjeru bi opisao najviše kao svoje ’sidro‘, jedno mjesto susreta sa živim Bogom u kojemu se uvijek mogu odmoriti i usmjeriti za daljnje djelovanje i nove spoznaje koje Gospodin ima za mene”.

Taj poziv i ideja koju sam primio je, rekao bih, plod molitve, razlučivanja i prihvaćanja Božje volje u osobnom životu.

A na pitanje zašto se odlučio na ovakav način evangelizacije odgovorio je: “Mislim da je prvo najbitnije naglasiti da sve ovo što radim je poziv. Taj poziv i ideja koju sam primio je, rekao bih, plod molitve, razlučivanja i prihvaćanja Božje volje u osobnom životu. Sve ovo što sam do sada radio i na što me Gospodin pozivao je nekako “palo s neba”. I ta želja da prenesem Krista i da obznanim ili barem podsjetim druge na sve što je on učinio prvi za nas gorila je od trena kada sam prvi put doživio izravan susret s njim (od 2013./2014.). Naravno, kako nisam oduvijek bio praktični vjernik, trebalo je dosta godina da me Gospodin oblikuje i pripremi za daljnju zadaću koju ima za mene, koliko umom toliko i duhom. Zapravo, to je jedan proces koji traje bez prestanka i koji me čisti, gradi i sprema za kvalitetan rad u vinogradu”.

Taj jedan na jedan susret koji sam Krist želi da dijelim s drugima.

Kao u svemu što radimo bitno je pronaći motivaciju, a “CuC” nam je otkrio što njega motivira: “Najviše me motiviralo i dalje me najviše motivira ta slatka Božja prisutnost koja se spusti na mene i ljude koji slušaju njegovu Riječ i koja postaje izrazito prisutna u trenutcima evangelizacije i taj Božji prst kojega vidim po plodovima u svemu što radim. Taj jedan na jedan susret koji sam Krist želi da dijelim s drugima. Ta milost da imam tu Kristovu ljubav, suosjećanje i radost prema drugima kojima je potreba”.

Antonio nam je otkrio da mu je jedini cilj postati svet.

“Nekako bih ovu evangelizaciju uživo i na društvenim mrežama upisao u jednoj rečenici: ‘Ići ka Bogu i usput povesti što više duša njemu da vide koliko je On zaista predivan i vrijedan svake slave’”, istaknuo je.

Ići ka Bogu i usput povesti što više duša njemu da vide koliko je On zaista predivan i vrijedan svake slave

No istaknuo je da mu je najvažniji osobni odnos s Gospodinom i dodao: “Najveći naglasak bih stavio na osobni susret s Isusom, na molitvu. To je izvor i centar svakog djelovanja. Ako osoba sama odluči vjerovati i krenuti dalje družiti se s Kristom izuzev svih prepreka koje svijet pruža, može vidjeti puno puno više koliko vrijedi i što Gospodin sve sprema za nju”.

Njegove godine prednost su jer može tako na blizak način pokazati mladima kako u ovome svijetu ostvariti onaj jedini ispravni ideal, a to je susret i hod s Gospodinom. Stoga, Antonio najviše cilja na mlađe generacije jer kako i sam kaže “njihov sam član i ja”. “Naravno, svi smo u duhu mladi s Gospodinom tako da ne vidim nikakve prepreke u generacijama koji žele ili barem imaju priliku poslušati”, dodaje.

Javljaju se da, najčešće to budu neka pitanja ili traženje savjeta oko situacije u kojima se nalaze.

Uvijek je dobro dobiti povratnu informaciju pa smo ga pitali javljaju li mu se mladi sa svojim pitanjima ili sugestijama. “Javljaju se da, najčešće to budu neka pitanja ili traženje savjeta oko situacije u kojima se nalaze. Nekada po potrebi to budu i zahtjevi za molitvu, bude puno toga uglavnom”, odgovorio je.

…no evo, vjerujemo Gospodinu i dalje da on ima plan, tako da se trudim ne brinuti oko svega puno

Naš mladi sugovornik otkrio nam je i neke prepreke na koje nailazi: “Puno su veće odgovornosti i puno veće prepreke. Recimo, na početku moje evangelizacije nisam imao puno životnih prepreka, bio sam apsolvent i imao sam vremena za sve, i za molitvu i za livestreamove i za sve ostalo kako bi što bolje mogao odrađivati svoju službu. Sada kako sam završio fakultet, imam posao i drugih puno većih obaveza pa ne mogu biti konstantan. Također tu postoji i ta duhovna dimenzija na koju mi se trenutno puno teže fokusirati, no evo, vjerujemo Gospodinu i dalje da on ima plan, tako da se trudim ne brinuti oko svega puno”.

A za kraj smo ga zamolili da uputi poruku mladima kako bih ih ohrabrio i potaknuo na promjene.

Neka se ne zamaraju i neka ne razmišljaju toliko o tome kako drugi trče i pokušavaju ih sustići već neka nastoje što više gledati u križ kako bi i oni sami završili snažno svoju utrku života

“Poruka mladima bi bila ta da uvijek nastoje biti autentični u svemu što rade. Da shvate da ih je Bog svakoga stvorio posebne i da nastoje u svemu tražiti i gledati ono što je za njih najbolje u osobnom odnosu s Bogom. Da slušaju kuda ih Duh i Crkva vode u molitvi, postu, bdijenju ili bilo čemu drugome što im odgovora i da rastu što više mogu. Neka se ne zamaraju i neka ne razmišljaju toliko o tome kako drugi trče i pokušavaju ih sustići već neka nastoje što više gledati u križ kako bi i oni sami završili snažno svoju utrku života”, poručio je.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja