Budi dio naše mreže

U emisiji Pričaj mi, mladi hrvatski nogometaš Lovro Zvonarek govorio je o važnosti autentičnog vjerskog života te kako mu ona pomaže u svakodnevici.

/ mdj

Još jedna emisija bila je posvećena prepoznavanju, ali i korištenju vlastitih talenata te ‘ostajanju Božjim’ unatoč svim izazovima. Tim se povodom razgovaralo s Lovrom Zvonarekom, mladim U-21 reprezentativcem i nogometašem Bayerna iz Munchena.

Ljubav prema nogometu pojavila se u ranom djetinjstvu, objasnio je Zvonarek te naglasio da je uz ljubav prema onome što volimo potrebno i odricanje, ali i trud. Govoreći o roditeljskoj podršci, istaknuo je: “Roditelji su me podržavali u svemu što sam radio, na čemu sam im posebno zahvalan.” Nastavio je te poručio: “Važno je da roditelj stoji iza svog djeteta.”

Još kao dijete odlazio sam s roditeljima na misu, a i zajedno smo molili, što je pomoglo postaviti zdrave prioritete. U tom segmentu veliku ulogu odigrala je moja majka.

Gledajući unatrag 13 godina aktivnog bavljenja nogometom, rekao je kako se njegovi snovi ostvaruju. “Uvjeren sam da svako dijete sanja nešto što želi biti. Ja sam htio biti nogometaš, što se i ostvarilo.” Podijelio je kako je i prije 3 godine dobio poziv Bayerna, što je u odluci sa svojim roditeljima odlučio prihvatiti.

Foto: HKM/ Matija Đudarić, Lovro Zvonarek, Ivana Markić

U nastavku emisije, mladi je nogometaš govorio o napastima – kako onima u svijetu nogometa, tako i izvan terena. Objašnjavajući ovu stvarnost, ponovno je istaknuo važnost roditeljske podrške i odgoja. “Roditeljski odgoj nam pomaže kako bi nam u daljnjem životu bilo lakše.” Osim toga, poručio je i da jednom spoznata vrijednost za sobom povlači i odluku o cijeni koju treba “platiti” zbog toga.

Birajući životni poziv, važno je definirati i životne prioritete, a Zvonarek je rekao da njegovo prvo mjesto u životu rezervirano isključivo za Boga: “Još kao dijete odlazio sam s roditeljima na misu, a i zajedno smo molili, što je pomoglo postaviti zdrave prioritete. U tom segmentu veliku ulogu odigrala je moja majka.”

Emisiju su uredili i vodili Ivana Markić i Matija Đudarić, a u cijelosti je možete poslušati ovdje:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja