Budi dio naše mreže

Svetište i Župa Gospe Sinjske organiziraju u petak, 11. kolovoza u 21 sat koncert duhovne glazbe na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju. Nastupit će Alan Hržica, sestre Husar, Vanessa Mijoč i fra Marin Karačić, a koncert će otvoriti domaćini VIS "Totus Tuus Gospa Sinjska" i zajednica "Dobri Pastir" Sinj.

/ dp

Kako se sinjski kraj priprema za ovaj događaj, ali i za Veliku Gospu?  U “Aktualnom” HKR-a o tome je govorio upravitelj Sinjskog svetišta fra Marinko Vukman.

“Za sve je ulaz besplatan. Za ovaj koncert, stvarno se već živi u Sinju, Cetinskoj krajini, ali i šire. Radujemo se svima koji će doći jer koncert posebno raduje naše mlade, ali jednako tako i odrasle”, kazao je fra Marinko.

Sinj živi intenzivno, mladost će doći do izražaja

Sinj u ovom razdoblju živi intenzivno. Kao dio lijepe tradicije, u nedjelju, 6. kolovoza održana je 308. po redu Sinjska alka, a na koncertu “Ususret Majci” u petak, mladost će doći do izražaja.

Radujemo se svima koji će doći jer koncert posebno raduje naše mlade, ali jednako tako i odrasle.

“Osim ovog koncerta, već se tjednima ovdje izraženo živi vjerski život. Na svakodnevnim misama vjernici se imaju priliku ispovjediti, a tu su i brojne hodočasničke grupe. Deveto u nizu hodočašće otvorili su vojska, policija i branitelji. U Svetište Gospe Sinjske ovih dana dolazi nepregledno mnoštvo hodočasnika iz svih krajeva Lijepe Naše, ali i iz inozemstva. Očekujemo skupinu hodočasnika iz Poljske”, rekao je fra Marinko.

 

Bez ikakva straha, kaže fra Marinko, ove godine na Veliku Gospu Sinj može očekivati desetke tisuća hodočasnika, što je brojka bliska razdoblju prije pandemije koronavirusa.

“Već prošle godine broj hodočasnika sve nas je ugodno iznenadio, a što će tek biti ove godine znajući da nema straha od onoga što nas je posljednjih godina mučilo. Zna se da su Hrvati oduvijek štovali Djevicu Mariju u teškim vremenima, molili je za pomoć i pouzdavali se u njezin nebeski zagovor”, rekao je fra Marinko.

Cijelu emisiju “Aktualno” poslušajte ispod članka.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja