Budi dio naše mreže

U braku sam tek nekoliko godina, ali iz prve ruke znam da što više vremena provodim s voljenom osobom, to naš odnos postaje intimniji, dublje se poznajemo. Osjećam da je tako i s Bogom. Što naš odnos postaje dublji i želja da se susretnemo jača, tako ga više i upoznajem i otkrivam Njegovu ljubav i dobrotu.

/ dz

Kada naši muževi, žene ili najbolji prijatelji razgovaraju s nama, tada dijele svoje unutarnje misli i unutarnji život. Kada podijele nešto stvarno važno, značajno i duboko, imamo izbor. Možemo odgovoriti s vjerom i vjerovati im, ili se možemo okrenuti u nevjerici. Ako odgovorimo s nevjericom, veza se može oštetiti ili zapeti. Tu se zaustavlja. Ako odgovorimo s vjerom i vjerujemo svojoj voljenoj osobi, naše znanje o njoj postaje dublje. Znamo ih i po njima smo poznati. Naš odnos postaje intimniji, a veza jača. Slobodni, intimni, fleksibilni odnosi s voljenima su nam resurs i obogaćuju naše živote, piše Catholic Exchange.

U Sinu Božjem, Gospodinu našem Isusu Kristu, Bog se objavio i rekao nam svoju najintimniju misao, istinu o sebi.

Nešto se dogodilo u našoj ljudskoj povijesti. Izvor i vrelo 2000 godina crkvene povijesti tjepotiče nas da se ovdje svake nedjelje okupljamo vjerno, s ljubavlju i nadom i strahom Božjim. Jer Bog nam je govorio. Bog je otkrio svoj unutarnji život čovječanstvu, nedostojnima kakvi jesmo. Bog nam je nevidljiv i možda ga možemo samo nazreti umom. Ali, Bog je odlučio postati jedan od nas. Daje nam lice za gledanje, ruke i noge, ranjene čavlima križa da nam pokaže svoju ljubav prema nama. On je boravio među nama i patio u tijelu kako bi nam pokazao da je s nama u našoj patnji i žalosti kao i u našoj radosti. U Sinu Božjem, Gospodinu našem Isusu Kristu, Bog se objavio i rekao nam svoju najintimniju misao. On nam je rekao tko je On.

U braku sam tek nekoliko godina, ali iz prve ruke znam da što više vremena provodim s voljenom osobom, to naš odnos postaje intimniji, dublje se poznajemo.

I tako, On nas poziva da Ga slijedimo, da Mu vjerujemo, da Ga ljubimo, da Ga upoznamo. Baš kao kada vjerujemo svojim voljenima i postajemo intimniji u našim odnosima, naša će vjera u Božju riječ produbiti naše znanje i bliskost s Njim. Ovo čitate, pa ste možda barem djelomično slijedili Boga. Tražite Ga, želite ga upoznati i komunicirati s Njim. Njegovu riječ želimo čuti u molitvama liturgije, u slušanju Evanđelja i u konzumiranju njegova tijela i krvi u darovima svete pričesti. Ali možda se u isto vrijeme osjećamo kao da ne poznajemo Boga, da ne znamo tko je On. Nadamo se da On postoji, nadamo se da nas ljubi i da ga malo pomalo  upoznajemo, ali ima puno misterija. Pa, ne boj se. Za veze je potrebno vrijeme i trud, a vremenom taj odnos postaje sve dublji i intimniji.

U braku sam tek nekoliko godina, ali iz prve ruke znam da što više vremena provodim s voljenom osobom, to naš odnos postaje intimniji, dublje se poznajemo. I stoga, nije čudo što Boga ne poznajemo potpuno i duboko. Djelomično Ga poznajemo. I možda ga nećemo u potpunosti upoznati dok ne zatvorimo oči u ovom životu i otvorimo ih u sljedećem. Ali, oblak svjedoka, sveci, pokazuju nam put. Što ga više slijedimo, više ćemo vidjeti. I što više tražimo da ga upoznamo, lakše ćemo ga pronaći. Kako upoznajemo našeg Gospodina, postat ćemo tijesno sjedinjeni s Njim kao supruga s mužem, gdje njih dvoje postaju jedno. Tada ćemo, poput svetog Filipa, pozvati našu braću i sestre da dođu i sami vide Gospodina, kako bi i oni upoznali Božju ljubav i slavu njegova Kraljevstva.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja