Budi dio naše mreže

Ključna riječ: povjerenje

Kako se boriti protiv zavisti u našoj svakodnevici?

Bit poniznosti nije u tome da umanjujemo svoju vrijednost, nego da manje mislimo na sebe. Umjesto zagledanosti u dobra koja nemamo, zagledajmo se u Krista i steknimo njega. On je izvor svakog dobra, radosti i mira, izvor svega onoga za čime čeznu naša srca. Kada njega budemo posjedovali, tada ćemo posjedovati sve što nam treba i u našoj duši više neće biti mjesta za zavist.

S DRUGE STRANE OGLEDALA Kako se osloboditi straha?

Strah i povjerenje bila je tema emisije HKR-a "S druge strane ogledala" u kojoj je 20. rujna gostovao predsjednik Hrvatskog društva bračnih i obiteljskih savjetovatelja (HRD BiOS) doc. dr. Josip Bošnjaković.

MEDITACIJA Neka tvoje srce otpočine u miru

Svećenik Hercegovačke franjevačke provincije fra Augustin Čordaš na svojem je YouTube kanalu objavio kratku meditaciju "Ne brini" koja nas poziva dođemo do Gospodina, sjednemo pored njegovih nogu i slušamo što nam to ima za reći. Poslušaj meditaciju pažljivo i prihvati tišinu koja će ti pomoć uroniti u mir i povjerenje.

Povjerenje je zgrada koja se godinama gradi, a ruši se u jednom trenutku

Nalikuješ li ti katkad Judi, dragi vjerniče? Izdaješ li dato ti povjerenje sablažnjavajući bližnjega? Ako ogovaraš, lažeš ili izdaješ prijateljeve tajne, ne sablažnjavaš samo prijatelja i sebe, nego i Boga, piše u svojoj novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

Brinuti se tjeskobno znači vjerovati da Bog nema pojma što radi

Tužno je gledati (i biti) naizgled sretna osoba koja to nije slobodna biti. Kad počnemo čuvati dijelove svoga života za sebe, kad radimo projekt od sebe i samima sebi stvaramo pritisak da nešto mora biti ovako ili onako i da ćemo baš tada biti sretni - ne sada nego tek tada! - polako dolazimo u područje gdje više ne dajemo sve Bogu u isto vrijeme tražeći od njega sve (što želimo).

Povjerenje je najdublji čovjekov vapaj za životom

"Iz povjerenja u Boga nastaje povjerenja u ljude, prirodu, budućnost. Znamo li da nas Bog voli, ne mogu nas ugroziti njegova stvorenja. Znamo li da nam je Bog Otac, tada znamo da nam nitko ne smije biti neprijatelj, odnosno nitko nas ne može pobijediti. Ako smo svjesni da je Stvoritelj svijeta naš najbolji prijatelj, onda nam i njegovo djelo, priroda, postaje prijateljska, nje se ne bojimo, nego je, naprotiv, obrađujemo, ljubimo, oživljavamo", piše Tomislav Ivančić u knjizi "Ozdraviti molitvom".

Gospodine, daj da te upoznamo!

U braku sam tek nekoliko godina, ali iz prve ruke znam da što više vremena provodim s voljenom osobom, to naš odnos postaje intimniji, dublje se poznajemo. Osjećam da je tako i s Bogom. Što naš odnos postaje dublji i želja da se susretnemo jača, tako ga više i upoznajem i otkrivam Njegovu ljubav i dobrotu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja