Budi dio naše mreže

Ključna riječ: povjerenje

P. Arek Krasicki: Bog želi našu potpunu radost. Jedini rizik je potpuno pouzdanje se u Njega!

"U trećem sluzi nije bilo spremnosti da izgubi i tako postane riskant poput svoga gospodara. Nije želio učiniti ono što su učinile ostale sluge. Bojao se riskirati. Zašto? Taj sluga, koji se boji izgubiti i koji se ljulja u svojim odlukama, podsjeća me na Adama koji se nakon grijeha sakrio u grmu. Sluga također nije imao povjerenja u svojega gospodara kao što Adam nije imao povjerenja u Boga", p. Arek Krasicki.

Tomislav Ivančić: Čovjek najprije može ozdraviti kada vjeruje u dobro!

"Čovjek najprije može ozdraviti kad vjeruje u dobro, kad govori zdravo i dobro, kad očekuje dobro i kad vjeruje u dobro u ljudima, u sebi, u okolini. Čovjek sigurno uspijeva i on uvijek ostaje dobar i zdrav kad govori dobro, misli dobro, kad vjeruje u dobro u ljudima i kad se oslanja na apsolutno dobrog Boga", poručuje Tomislav Ivančić u knjizi "Hagioterapijska antropologija“.

Novac i ugled su prolazni, Bog je jedini izvor sigurnosti!

"Dok neki stavljaju svoje povjerenje u novac, ugled, u same sebe i druge – sve ono što će naposljetku nestati, pravi heroji odustaju od svega toga kako bi svoje povjerenje dali samo Bogu. Oni nisu zabrinuti za same sebe – što će odjenuti ili što će jesti. Oni jednostavno vole i vjeruju da će Bog biti s njima", poručio je fra Casey Cole.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja