Budi dio naše mreže

Padovi su sastavni dio ovozemaljskog hodočašća. Pročitajte članak i pogledajte kratki video sadržaj koji će vam pomoći uvjeriti se u tu stvarnost.

/ Matija Đudarić

Kada sagriješimo, mislimo da je “kraj svijeta”. Kako se to meni moglo dogoditi, što sam to napravio, nikako da naučim lekciju iz svojih padova; samo su neka od pitanja i misli koja nam se javljaju. Možda smo upali u toliku tamu da više niti ne očekujemo izlaz. A što ako ipak može drugačije?

Padovi su sastavni dio ovozemaljskog hodočašća.

Što ako te, dragi brate i sestro tvoji padovi i grijesi ne definiraju? O tome je jednom prilikom govorio i Ivan Pavao II., kada je poručio mladima da čovjek nije zbroj grijeha i propusta. Čovjek je prije svega Božje stvorenje, ali se često poistovjećuje s onim zlom koje ga muči ili u koje redovito pada.

Možda smo upali u toliku tamu da više niti ne očekujemo izlaz. A što ako ipak može drugačije?

Božja ljubav ne ovisi o našim djelima, i to je dobro. Dobro je da ne mogu napraviti ništa kako bi me Bog volio više ili manje. Njegova ljubav je uvijek ista, uvijek nezaslužena, uvijek bezuvjetna. Ako sam se obeshrabrio nakon pada, to samo znači da Božju ljubav prema sebi i dalje mjerim prema svojim dobrim djelima.

Čovjek je prije svega Božje stvorenje, ali se često poistovjećuje s onim zlom koje ga muči ili u koje redovito pada.

Kako bi što zornije pokazali ovo o čemu vam govorimo, u nastavku vam donosimo kratki video koji možda najbolje prikazuje kako izgleda duhovni život nas, vjernika. Duhovni život nije ravna crta, on više nalikuje amplitudama srca.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli GOD Says… (@amoment_withjesus)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja